Grabar Kitarović: ‘Zoran Milanović nije ulagao u Hrvatsku, trošio je novce za svoje jastoge’

Boris Kovacev/Cropix

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zaključila je u nedjelju obilazak Splitsko-dalmatinske županije predizbornim skupom u Splitu te poručila da nije salonska političarka već predsjednica koja ima svoje osjećaje, vrijednosti i ljubav prema ljudima.

“Priznajem, nisam savršena, imala sam grešaka, ali tvrdim kada su bili u pitanju državni interesi Republike Hrvatske niti jedna od tih grešaka nije ugrozila nacionalne interese niti sigurnost zemlje jer to nikada ne bih dopustila”, rekla je Grabar-Kitarović na skupu održanom u rukometnoj dvorani na Gripama.

Govoreći o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu rekla je da je bio vizionar i državnik koji ih je naučio puno toga, a od svih njegovih vizionarskih govora u posebnom sjećanju joj je ostalo kada je, poslije dolaska vlaka slobode u Split, upitao: “Što vam još mogu obećati? i dobio odgovor: “Vukovar”.

“Najveća mi je vrijednost u životu lojalnost, a neki je ovih dana dovode u pitanje. Kada je počeo rat u Hrvatskoj nije me zanimala američka viza ostala sam u zemlji jer tu je moj narod. Neću dopustiti da moju lojalnost dovode u pitanje neki koji su tamburali po Americi krajem osamdesetih i početkom devedesetih niti oni koji su rekli da je Hrvatska slučajna država i oni koji su poslali hrvatske specijalce na hrvatske branitelje”, poručila je Grabar Kitarović.

Rekla je i da Zoran Milanović dvije-tri godine nije ulagao u Hrvatsku novce koje je dobio od EU, a njoj su, kaže, u EU rekli da smo najgori od najgorih. Zato je trošio novce za svoje jastoge,rekla je i dodala da se to više ne smije dogoditi.



Govoreći o pjevanju i kolačima smatra da joj je kršćanska narav takva da joj nalaže da posjećujem zatvorenike i sve ostale te je dometnula: “Dabogda svi hrvatski političari bili korumpirani kao ja”.

“Hrvatska je kaskala za ostalim državama. U recaesiji smo bili tri godine duže nego drugi, imali smo 70 milijardi duga, beznađe, tvrtke koje su ulazile u stečaj zbog zakona, silne ljude na burzi rada. To više nisam mogla gledati. I onda smo odlučili reći ‘ne’ takvoj Hrvatskoj i krenuli smo u novu Hrvatsku. Pitaju me danas jesam li ispunila obećanja. Uglavnom jesam. Smanjila sam proračun na Pantovčaku. Ostvarili smo neke stavke više nego sto posto”, poručila je.

Govoreći o demografiji upitala je zašto ne bismo imali fond koji bi omogućavao da mladi ljudi koji su u braku dobiju kredit kojeg bi sufinancirala država. Predložila je da se obitelji nakon što dobije troje djece oprosti 30 posto kredita, a za peto i svako sljedeće da im se u potpunosti oprosti kredit.

“Večeras vam nudim optimizam umjesto jadikovki, zajedništvo umjesto podjela, rad umjesto ljenčarenja. To sam ja, to ste vi, to je naša Hrvatska. Ne želim crvene tepihe i državne zrakoplove. Želim da budete sretni i zadovoljni, da ostanete živjeti u Hrvatskoj. Vjerujem da Hrvatska zna. Imamo put koju su zacrtali hrvatski branitelji svojom žrtvom”, rekla je.

“Živio naš Split, naša Dalmacija i voljena Hrvatska”, zaključila je na kraju Grabar-Kitarović te potom s aktivistima, ali i svim prisutnima otpjevala pjesmu “Moja domovina”, a zatim, kako je sama rekla, svoju najdražu pjesmu “Cesarica” od Olivera Dragojevića.

U pratnji Grabar-Kitarović bili su Damir Krstičević, Andro Krstulović Opara, Blaženko Boban, Branko Bačić, Ante Sanader i Lovro Kuščević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI