Građanima je dosta predsjednice: Grabar-Kitarović gubi podršku

NOVA TV

Novi rezultati ankete donose zanimljive podatke

Crobarometar, istraživanje agencije IPSOS koje je objavio Dnevnik Nove TV donosi stanje rejtinga političara u srpnju.

Građani je ne podržavaju

Predsjednica za svoj rad nema više potporu većine građana. Njezin rad ne odobrava 52 posto ispitanika, a odobrava ga 42 posto, dok 6 posto ne zna.

U ovom trenutku Kolinda Grabar-Kitarović može računati samo na većinsku potporu birača HDZ-a, točnije njih 81 posto. Ovo je najlošiji rejting predsjednice od listopada 2017., što je problematično za nju u izbornoj godini.

Njezin prethodnik za svoj je rad u isto vrijeme mandata, 2014. godine, imao bolju potporu. Rad Ive Josipovića tada je podupiralo 59 posto, a nije ga podupiralo njih 34 posto.Tko su najpopularnij  političari?

Kolinda Grabar-Kitarović je i dalje prva na listi popularnih političara, ali i tu se potpora topi. Njezin rad odobrava 54 posto, a ne odobrava njih 40 posto.

Milan Bandić je drugi na listi političara, ali daleko ispod predsjednice. Njegov rad odobrava 36 posto, a ne odobrava njih 57 posto.

Mislav Kolakušić na kraju ovoga mjeseca može računati na 32 posto ispitanika koji odobravaju te 36 posto ispitanika koji ne odobravaju njegov rad.

Božo Petrov može računati na potporu 30 posto ispitanika, ali zato 57 posto ne odobrava njegov rad.

Andrej Plenković također gubi potporu u odnosu na prošli mjesec. Sada o njemu pozitivan dojam ima 30 posto, a negativan dojam njih 63 posto.

Davor Bernardić u ovom trenutku ima potporu 26 posto ispitanika koji odobravaju njegov rad, dok ne odobrava njih 60 posto.

Tko su najpopularniji političari kod birača HDZ-a i SDP-a?

Kod HDZ-ovih birača najpopularnija je predsjednica koja uživa potporu od 91 posto birača te stranke. Među HDZ-ovim biračima Andrej Plenković ima potporu od 73 posto, a treći je na listi Milan Bandić s potporom od 59 posto.

Kod SDP-ovih birača na prvo je mjesto zasjeo Davor Bernardić s potporom od 62 posto, slijedi Anka Mrak Taritaš sa 61 posto, a na trećem je mjestu Mirando Mrsić sa 60 posto potpore.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI