GRADONAČELNICA PETRINJE O UHIĆENJU BIVŠEG KOLEGE: ‘Ovo što se danas dogodilo zapravo je posljedica brojnih nemoralnih radnji. S takvim radnjama je gotovo’

Izvor: N1

Na uhićenje bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića osvrnula se i sadašnja gradonačelnica toga grada Magdalena Komes. 

“Ovo što se danas dogodilo zapravo je posljedica brojnih nemoralnih radnji. S takvim radnjama je gotovo. Ja i moji suradnici nećemo dozvoliti da Petrinja bude grad-slučaj. Otvorili smo gradsku upravu, radimo transparentno i jasno poručujem da je u Petrinji nulta stopa tolerancije na bilo kakav oblik mita, korupcije i malverzacije”, rekla je Komes za N1.

Jedna od ovrha koja je stigla i, kako navodi Komes, “ispala iz ormara poput kostura”, je ona za uklanjanje oštećenog objekta u naselju u blizini Petrinje, u iznosu od 324 tisuće kuna.

“To je prema svim tržišnim cijenama precijenjeno”, rekla je.

Komes je naglasila kako je gradsko vijeće i prije toga ukazivalo na nepravilnosti.



“Gradonačelnik je želio rasprodati cjelokupnu gradsku imovnu. Nikad mu nećemo oprostiti što je dječje odmaralište na Puntu prodao za sitan novac”, istaknula je.

Na pitanje je li Dumboviću zapravo presudila činjenica da više ne obavlja gradonačelničku dužnost odgovorila je kako “ne može procijeniti kako su se odvijale akcije, ali ovakvi se poslovi ne odvijaju preko noći”.

Ako današnje uhićenje rezultira pravomoćnom presudom, Komes navodi da se nada tome kako će se vratiti sva otuđena imovina iz gradskog proračuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI