Gradonačelnica Supetra zbog napada na Srbe povlači donaciju Torcida kupu

Foto: Facebook

Ukida im novac.

Napad na nacionalnoj osnovi u Supetru, u kojem su napadnuti sezonski radnici, trojica mladića iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i Bračanin oštro je osudila gradonačelnica Supetra Ivana Marković. Gradonačelnica je

Podsjećamo, dvadesetak mladića nasrnulo je na njih petero uz povike ‘Di je Srbin?’…a potom su ih počeli mlatiti.

“U ime Grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem gradu gdje su stradala četiri mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin”, rekla je gradonačelnica Marković putem Facebooka.

“Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom… Grad Supetar je oduvijek bio i bit će tolerantan i otvoren grad za sve koji žele doći i posjetiti naš grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem gradu. Također, kako su napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida kupa (iako se napad nije se desio za vrijeme turnira) odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju. Našem Supetraninu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak, a apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti”.



U Supetru su zbog napada uhićene dvije osobe, od 22 i 19 godina. Protiv njih su podnesene kaznene prijave zbog ozljeda te prekršajne zbog kršenja reda i mira, ali i zbog kršenja Zakona o diskriminaciji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI