GRADSKO VIJEĆE ODBILO PULJKA: Htio je smanjiti broj odjela u gradskoj upravi, ali prijedlog nije prošao

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prijedlog splitskog gradonačelnika Ivice Puljka o preustroju Gradske uprave kojim je sadašnjih 12 upravnih odjela trebalo smanjiti na osam, nije prihvatilo splitsko Gradsko vijeće. Puljak je izražavajući žaljenje zbog toga rekao da su presudna bila dva suzdržana vijećnika SDP-a.

Od 31 vijećnika Gradskog vijeća, njih 15 je bilo za, 14 protiv i dva suzdržana.

“Prijedlog o reorganizaciji Gradske uprave, nažalost nije prošao iako je ideja bila da Gradska uprava Split bude najefikasnija gradska uprava u Hrvatskoj”, rekao je Puljak.

Ocijenio je da su dvojica SDP-ovih vijećnika glasanjem za prijedlog gradskog proračuna bili konstruktivni.

“Čim je otklonjena mogućnost prijevremenih izbora u Splitu vijećnici SDP-a su se vratili starom modelu ponašanja i danas nisu podržali prijedlog o preustroju Gradske uprave”, rekao je Puljak.



Vijećnici SDP-a od Puljka su u raspravi tražili da njegov prijedlog o reorganizaciji Gradske uprave ide u tzv. drugo čitanje, ali Puljak to nije prihvatio.

Odgovorio je kako nije želio odgađati glasovanje o njegovom prijedlogu preustroja Gradske uprave, kako su to predložili SDP-ovi vijećnici, jer su oni imali mjesec dana za postavljanje pitanja i iznošenje prijedloga, ali nisu to učinili. Po Puljkovu tumačenju, SDP nije imao primjedbi na njegov prijedlog, ali ga danas ipak nisu podržali.

“Oni podržavaju organizaciju Gradske uprave kakvu su napravili Kerum i HDZ a nisu željeli moju kojom bi splitska Gradska uprava postala najmodernija u Hrvatskoj,” rekao je Puljak.

Dodao je kako će se u 12 postojećih upravnih odjela, umjesto preustroja, sada obaviti sistematizacija.

“Mi se nećemo nikomu osvećivati”, naglasio je. Pritom je rekao da pročelnici u upravnim odjelima neće biti birani po političkom ključu nego isključivo po sposobnostima.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI