Granić o odlasku predsjednice u SAD: ‘Neki ne razumiju da se svijet mijenja, da se diplomacija mijenja ‘

Davor Puklavec/PIXSELL

'O tome će sama Predsjednica govoriti, ali svakako nakon što obavijesti o svom putu Vladu, odnosno premijer', istaknuo je Granić

Posebni savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i bivši ministar vanjskih poslova Mate Granić za portal Direktno.hr je komentirao napade na predsjednicu Grabar Kitarović povodom njezina odlaska u SAD.

“Predsjednica Republike je bila u radnom posjetu SAD-u. Diplomacija danas nije diplomacija niti prije 100 godina, niti prije 20 godina. Danas kada se mijenja ukupna vanjsko-politička i sigurnosna arhitektura svijeta, kada su novi izazovi poput međunarodnog terorizma, migrantske krize, kada je došlo do radikalnih promjena u SAD-u i do dolaska Donalda Trumpa i do Brexita, Predsjednica je u skladu s ustavnim ovlastima i ovlastima iz vanjske sigurnosne politike odlučila biti prisutna u SAD-u”, rekao je  Granić i dodao da je posjet došao u vremenu kada se formulira američka vanjska, sigurnosna i gospodarska politika prema svijetu.

Naglasio je kako je Predsjednica imala niz odličnih susreta s američkim senatorima, s ljudima sa sveučilišta i ljudima bliskih novoj administraciji i prijelaznom timu

“O tome će sama Predsjednica govoriti, ali svakako nakon što obavijesti o svom putu Vladu, odnosno premijera”, istaknuo je Granić i zaključio:

“Neki političari i diplomati ne razumiju da se svijet mijenja, da se diplomacija mijenja.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI