Granić: Tuđman mi je rekao da desničari ništa ne razumiju

screenshot

Bivši ministar vanjskih poslova i liječnik koji je godinama bio vrlo visoko pozicioniran u političkom životu Hrvatske Mate Granić objavljuje knjigu Diplomatska oluja.

U spomenutoj knjizi progovara o ključnim ratnim godinama i zbivanjima iz toga perioda. Navodi i među ostalim to kako mu je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman rekao da desničari od Ante Pavelića do danas ništa ne razumiju da su izgubili jedan rat te da bi izgubili i Domovinski rat.

Prema tvrdnjama koje je Granić izrekao za Večernji list s tom tezom da desničari ništa ne razumiju kasnije se složio i pokojni Kuharić. Na te tvrdnje na svojem je Facebook profilu žustro reagirao diplomat Tom Sunić čiju objavu u cijelosti prenosimo:

“Sada se M. Granić u VL rado poziva na Franju Tuđmana – a radio je diskretno protiv njegovih odluka, 1993-2000. Kao povratnik, službovao sam kao savjetnik u Granićevom MVP kabinetu (1993-94)– dok me nije maknuo—što sam tek saznao u SL-NN tjedan dana kasnije. Mi „ustaška emigracija“ ( J.Kušan, B. Salaj, V. Nikolić, M. Meštrović, M. Schwartz, itd.), i prije povratak u RH, poznavali smo dobro jugo-pedigree Granića i njegovog ranog MVP kabineta, tj. svi od reda bivši Tanjugovi jugo-novinari tj. ex-Udbini špicli ( Z. Bošnjak, H. Biščević et al.). U VL Granićevom laudaciju svojim pulenima A. Plenkoviću i KGK-i, Ured Predsjednika RH Granić ne spominje da svi proizlaze iz jugo-Titovog šinjela (KGK iliti „dobri moj nono“). „Vele-Hrvat“ g. Granić je 1983. bio u USA, kao savjetnik drugarice Milke Planinc, predsjednice SIV-SFRJ —partizanke, masovne ubojice i progoniteljice Hrvata ( 1945-86). Bez silne pomoći iseljenika, bez Željko Glasnović, UNDH – United Nationalist Democratic Croatians, Croatians in Australia, itd., bez „ustaških“ pesosa, dolara, maraka i funti, bez HOS dragovoljaca, iseljeničkih kontakta sa agenturama u inozemstvu, Tuđman nikada ne bi došao na vlast – niti bi RH došla na zemljopisnu kartu. Ne vjerujte puno postmortem- mirogojskom Graniću niti sanitiziranim ex-jugoslavenima i Co. koji danas pjevaju „Ave Maria gratia plena“, napisao je Sunić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI