GRBIN IZ DUBROVNIKA PORUČIO: ‘Trebat će vremena dok vratimo povjerenje građana’! Komentirao i Ostojićev povratak u Sabor

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u subotu u Dubrovniku kako je nezadovoljan rejtingom stranke u proteklim mjesecima, ali i da je svjestan da je preuzeo stranku u silaznoj putanji te će trebati jako puno vremena dok se vrati povjerenje građana.

Vraćaju povjerenje

Grbin je napomenuo kako SDP izgubljeno povjerenje vraća na predstojećim izborima, s” iskusnim ljudima koji su u svom kraju spremni biti vjesnici promjena na bolje”.


“Mi ćemo se uvijek voditi dubrovačkim geslom ‘Zaboravite privatno, brinite za javno’. Za nas nema zakona šutnje.

Reagiramo na svaki nezakonit čin, a nećemo kao HDZ braniti ministra koji je cvjećarima dao milijunski posao. Politika čistih ruku počinje od vlastitog praga i zato sam siguran da ćemo vratiti povjerenje građana”, rekao je Grbin.Na upit novinara Grbin je odgovorio da SDP nema problem u Zagrebu s podrškom Jošku Klisoviću.

“Na izborima za lokalnu samoupravu pokrili smo sve gradske četvrti s mnogo novih mladih ljudi, koji nisu upetljani u korupcijske afere. Imali smo problem sa strankom Milana Bandića i to smo prerezali”, rekao je Grbin.

Aktivaciju mandata u Hrvatskom saboru Rajka Ostojića Grbin je ocijenio ‘najavljenim i očekivanim’.

“Ostojić je izvorno osvojio mandat dobivši najviše preferencijskih glasova. Najavio je aktivaciju u listopadu pa ne vidim u tome ništa neočekivano ili neku opstrukciju. Konzumirat će ono za što su ga građani izabrali”, rekao je Grbin.

Grbin je u Dubrovnik dao podršku kandidatima za župana i dubrovačkog gradonačelnika Roku Toliću i Ivanu Tropanu, izjavivši da su oni jamac perspektive grada i županije u vremenu korona-krize.

“Nažalost, kriza je pokazala da su se Dubrovnik i županija previše oslonili na monokulturu turizma. Kraj koji je među najbogatijima u Hrvatskoj danas ima ozbiljnih problema. Grad je prezadužen, kao i županijska bolnica te se ne mogu redovno financirati brojne obveze. Ne može se pomoći građanima kako uvjeti pandemije zahtijevaju, a istovremeno se novac netransparentno troši. Tolić i Tropan nude odgovore, a ne izgovore”, rekao je Grbin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI