GRBIN JE OČITAO BUKVICU PREDSJEDNIKU I PREMIJERU: ‘Svima nam je dosta ovog cirkusa, moramo biti svjesni da se red u našem društvu mora poštovati’

Foto: Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ustvrdio je u subotu da je donošenje odluke o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj pitanje moralnosti pomoći Ukrajini, ali da je to i pitanje poštivanja reda, dodavši kako se o tome moraju konzultirati predsjednik Republike i premijer.

„Mi Ukrajini moramo pomoći jer ovo kroz što prolazi je strašno, ali isto tako kao država moramo biti svjesni da se red u našem društvu mora poštovati“, izjavio je Grbin u Šibeniku, gdje je došao nakon sudjelovanja u javnoj tribini “Bolji rad, bolji život” održanoj u Trogiru.

Potom je pojasnio da ako Ustav nalaže da se prije donošenja takvih odluka moraju konzultirati predsjednik Republike i predsjednik Vlade, ili ako Ustav traži suglasnost predsjednika Republike te da o tome odlučuju i predsjednik RH i predsjednik Vlade RH, “onda tako mora biti”, a SDP će “tu ustavnost braniti u Hrvatskom saboru”.

„Ali isto tako želim poručiti i Milanoviću i Plenkoviću, da nam je svima dosta ovog cirkusa”, prozvao ih je predsjednik SDP-a, dodavši da se ozbiljni ljudi trebaju sjesti za stol i dogovoriti.

“Ako se mogu dogovoriti, ako ne, onda moraju izaći pred javnost i reći u čemu je stvar.(HDZ) pokušava na neki način izmanipulirati i javnost, ali i institucije, prebacujući na Sabor ono što oni nisu bili u stanju napraviti”, zaključio je.Facebook Comments

Loading...
DIJELI