GRBIN KOMENTIRAO VLADINE MJERE ZA CIJENE GORIVA: ‘Vlada bi se trebala baviti i s drugim aspektima inflacije’

Foto: Sasa Buric/Cropix

“Vladine mjere vezane uz cijenu goriva nisu dovoljne već treba za građane stvoriti štitove od inflacije”, rekao je Peđa Grbin, čelnik SDP-a na konferenciji za novinare u Rijeci, objavio je N1.

Istaknuo je da je odluka o ograničavanju cijena goriva bila u velikoj mjeri opravdana, ali da ostaje pitanje je li Vlada prethodno pripremila s distributerima goriva plan da na crpkama ne bude nestašice.

Dodao je kako bi se Vlada trebala baviti i s drugim aspektima inflacije osim cijenom goriva. “To je pomoć da mirovine i plaće javnih i državnih službenika ne izgube na vrijednosti te zaštita najugroženijih, a to su nezaposleni, oni s najnižim plaćama i korisnici socijalnih programa”, rekao je Grbin.

Na pitanje o odnosima zagrebačkog SDP-a i Možemo!, Grbin je rekao da je odluku o koaliranju prije godinu dana donijela središnjica SDP-a jer u to vrijeme njie bilo zagrebačkog ogranka.

“U sporazumu o koaliciji je utvrđeno da se nakon godine dana provede evaluacija, da nova gradska organizacija s Možemo! razgovara o oblicima suradnje i to je sad u tijeku. Oni koji surađuju u Zagrebu najbolje znaju kakvi su odnosi, što ne funkcionira i što treba popraviti, Po podršci SDP-a gradonačelnikovim prijedlozima u Gradskoj skupštini jasno je da suradnja funkcionira, a na nama je da je učinimo još boljom”, naglasio je predsjednik SDP-a.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI