GRBIN KRITIZIRAO AKTUALNU VLAST: ‘Plenkoviću, Horvatu i ostalima dajem ‘palac dolje’ jer nisu ništa napravili i pokazali su da država ne funkcionira’

Sanjin Strukic/Pixsell

Čelnik SDP-a Peđa Grbin u utorak je u Sisku kritizirao vlast zbog nedovoljne obnove u potresom stradalim područjima. Rekao je da državi, Plenkoviću, Vladi i ministru Horvatu daje palac dolje “jer je to što su napravili na Baniji u posljednjih godinu dana, a u Zagrebu u godinu i sedam mjeseci pokazatelj da država ne funkcionira”.

On je u pratnji sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i zastupnika u Europskom parlamentu Predraga Freda Matića obišao mjesto na kojem će u Sisku za obitelj Brlić izgraditi kuća. Naime, inicijativu za izgradnju kuće dao je vrbovečki gradonačelnik, a Grad Vrbovec će izgraditi kuću. Osim Grada, u izgradnji sudjeluju i građani Vrbovca te vrbovečke udruge.

Tom prilikom, predsjednik SDP-a zahvalio je svim građanima, udrugama, mnogim tvrtkama i jedinicama lokalne samouprave koji su pokazali solidarnost, organizirali te pomogli građanima koji su ostali bez svojih domova. No, kako je rekao, to nažalost, nije dovoljno.

“Obnova mora biti uređena, sustavna, ona mora biti praćena od Vlade Republike Hrvatske i tijela koja su za to zadužena kao što su Fond, Ministarstvo ili Središnji državni ured, koji ne rade ništa. Naime, godinu dana nakon potresa hvaliti se s obnovom 1000 ili 100 objekata na kojima su u stvari smo uklonjeni dimnjaci je sramotno”, naglasio je Grbin.

Dodao je da oni “apeliraju na državu da napokon počne raditi svoj posao”.



“Najveća tragedija države je činjenica da je novac osiguran iz europskih sredstava, no oni koji bi trebali njime upravljati i koji bi trebali osigurati da novac bude utrošen na adekvatan način nisu to u stanju”, istaknuo je predsjednik SDP-a.

Grbin je istaknuo da smo “posljednjih šest mjeseci slušali svađe između ministra Horvata i ravnatelja Fonda Vanđelića, koji su upirali prstom jedan u drugoga, umjesto da su radili na dobrobit građana”.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI