GRBIN MOLI ZA OPROST: Ispričao se biračima i članovima stranke za nedjeljni rezultat! Preuzeo odgovornost za debakl u Zagrebu

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nedjeljni lokalni izbori su pokazali da se na lijevom političkom spektru karte drugačije miješaju. Birači su počeli tražiti druge opcije s tog spektra, a najmanje SDP.

SDP nije postigao značajniji rezultat u glavnom gradu praktično zadnjih 20 godina odnosno otkad je Milan Bandić napustio SDP.

Izbor Joška Klisovića pokazao se kao potpuni promašaj, a Peđa Grbin šef stanke raspustio je cijeli ogranak stranke u metropoli no očito ni to nije pomoglo da se u Zagrebu ostavi bolji rezultat.

Što će biti sa strankom?

Kakvi raspleti čekaju vrh SDP-a, šef oporbe Peđa Grbin objasnio  je razgovarao u Dnevniku NOVE TV. 



Nezavisni kandidat za gradonačelnika Karlovca kojeg podupire SDP dobio je prijetnju. Grbin je to oštro osudio.

Potrebne su promjene

“Očekujem da će u drugom krugu kampanja biti korektna, i očekujem od institucija da će ovo istražiti. Da, moramo se mijenjati, te promjene u SDP-u su već počele”, kazao je i ispričao se biračima.

“Ispričavam se prije svega biračima u Zagrebu, ali i članovima stranke, što smo dopustili da niz godina ne slušamo birače, ovo je poraz prije svega takve politike”, kazao je Grbin, dodavši kako je Joško Klisović kao kandidat za gradonačelnika Zagreba bio njegov izbor.

“Preuzeo sam odgovornost na sebe jer sam vidio da je SDP u Zagrebu otišao u krivom smjeru. Kolega Kolar je davno rekao da su stvari u Zagrebu krenule u krivo, ako nešto ne funkcionira jedan dan, to možeš u dva dana promijeniti, ali ako nešto ne funkcionira godinama, onda to treba mijenjati godinama”, rekao je čelnik SDP-a.

“SDP je shvatio poruku i SDP će se mijenjati, a prije svega će se mijenjati tako što će slušati birače i njihove poruke, nudit će poruke i projekte koji će gurati da se Hrvatska i Zagreb mijenjaju”, kazao je Grbin.

Istaknuo je kako su ovi izbori pokazali da je SDP najjača stranka na ljevici.

“SDP je dobio najviše glasova na ljevici, SDP je primjerice u prvom krugu osvojio jedan grad više nego prije četiri godine, za razliku od HDZ-a koji je osvojio tri grada manje”, rekao je.

Ne očekuje kaže potrese u stranci niti o njima razmišlja.

Odbacio je navode da se snaga SDP-a mjeri preko Zagreba.

“Ne, mi se mjerimo preko čitave Hrvatske”, poručio je Grbin.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI