GRBIN NAJAVIO PLANOVE LJEVICE: Žele promijeniti Ustav, ako ne dobe podršku Sabora, nije isključen ni referendum

Foto: Sasa Buric/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u srijedu je najavio da ljevica kreće s pripremama za izmjenu Ustava. Izmjene se tiču odlučivanja o rađanju, a spomenuo je i referendum u slučaju da se promjene ne provedu kroz Hrvatski sabor.

“Tekst je na usuglašavanju, vjerujem da će biti prihvaćen i pozivam i sve ostale, oporbene i vladajuće klubove, da nam se pridruže”, rekao je.

“Pokrenuli smo inicijativu za saslušanje ministra zdravstva Vilija Beroša jer recentne informacije pokazuju da je više nego nužno pozvati ministra pred saborski Odbor za zdravstvo kako bi mu se postavila pitanja o hrvatskom zdravstvu”, nastavio je Grbin.

Kazao je kako se stupanj zdravstvene zaštite hrvatskih građana nalazi ispod svakog nivoa.

“Pozivam sve članice i članove Odbora za zdravstvo podrže inicijativu i da ministar Beroš dođe na Odbor i odgovara na sva pitanja. Ako zna kako će provesti reformu zdravstva, riješiti dugove i osigurati da ravnatelji bolnica rade svoj posao, a da građanke i građani imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu, onda se nema od čega skrivati”, istaknuo je.Grbin objašnjava kako su se na ovaj potez odlučili motivirani slučajem Mirele Čavajde.

“Taj slučaj otvorio je pitanje dostupnosti ostvarivanja prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece”, kazao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI