GRBIN NAKON IZBACIVANJA GOTOVCA: Odgovorio na najintrigantnije pitanje! Vraćaju se koaliciji s Možemo

Foto: Sasa Buric/Cropix

Šef zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac, više nije član te stranke. Tako je na sjednici u utorak odlučilo Predsjedništvo. Na dvije godine je suspendiran Davor Terzić. Odluke Predsjedništva mora još potvrditi Glavni odbor stranke.

Šef SDP-a Peđa Grbin obratio se novinarima nakon sjednice i ponašanje Viktora Gotovca nazvao ucjenjivačkim i nekolegijalnim.

“Danas je SDP još jednom morao raspravljati o našim unutarstranačkim odnosima. U vremenu kad je Hrvatska u krizi i suočena s ogromnim kriminalom, neki kolege su odlučili su gurnuti nas u fokus”, kaže Grbin dodajući da ono što je uslijedilo prelazi granice kolegcjalnog. “Nazvati partnera i tražiti od njega ucjenom da glasuje za odluku… Staviti svoje osobne stranačke interese ispred interesa zajednice nije nešto što bilo tko tko se bavi politikom smije može i mora raditi”, poručio je Grbin.

Kaže i kako se ovo što je napravljeno u SDP-u ne može ni tolerirati ni oprostiti. “Ako od partnera tražiš da sudjeluje u unutarstranačkom razračunavanju, onda u mojoj stranci nemaš mjesta. Viktor Gotovac je napravio upravo to i Predsjedništvo je donijelo odluku da ga se isključi iz stranke”, kaže Grbin dodajući da će se i s drugima u gradskoj organizaciji razgovarati, ali da je na Gotovcu zapovjedna odgovornost.

Grbin je poručio da će obnoviti sporazum s Možemo. “Suradnja ide dalje. Sada nas čeka sjesti za stol i definirati oblik te suradnje jer je očito da ona sada ne funkcionira kako bi trebala.”



Gotovčevu dužnost će preuzeti jedan od potpredsjednika stranke, a Grbin kaže kako će sutra obavijestiti javnost tko će to biti.

S Možemo će ponovno pregovarati vodstvo gradske organizacije, a Grbin je rekao kako ne može sada reći kako će to izgledati. Sve argumente članova gradske organizacije će, kaže, saslušati i oni ga zanimaju, ali najviše ga zanimaju građani. Razgovori tek trebaju početi i Grbin inzistira na tome da ne može već sada reći kako će oni i završiti.

Prema njegovim riječima, odluka o izbacivanju Gotovca iz stranke donesena je većinom glasova Predsjedništva.

Grbin nije htio reći ni hoće li biti više izbacivanja iz stranke.

Na pitanje ima li kontrolu nad strankom kaže: “Vidjeli ste da imam.”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI