GRBIN PORUČUJE DA NE MRZI HDZ: ‘Ostao sam u šoku jer je Petric ostao ravnatelj SAFU-a’

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin komentirao je izjave iz HDZ-a da su posvećeni rješavanju korupcije.

Kazao je kako smatra da je čitav slučaj oko bivše ministrice Gabrijele Žalac izrazito kompromitirajući za Hrvatsku prema Europi.

“Izuzetno je kompromitirajuća situacija, a još više je kompromitirajuće kad je objavljeno izvješće sa zatvorene sjednice Vlade. Ostao sam u šoku jer je Petric ostao ravnatelj SAFU-a. U pritvoru je, protiv njega se vodi kazneni postupak, a on je na čelu agencije koja je središnja točka za apsorpciju europskog novca. To je najveći skandal cijele priče. Ajmo se praviti da nitko ništa nije znao, jučer su itekako znali, a ostavili su ga na čelnom mjestu, to pokazuje tu nultu stopu tolerancije prema korupciji u HDZ-u”, kazao je Grbin za N1.

“Agencija zadužena za provođenje postupaka koji trebaju donijeti milijarde Hrvatskoj. Na čelu je osoba u pritvoru koja ne može raditi posao, a Vlada je ne razrješuje dužnosti, to pokazuje nesposobnost Vlade, sve će stajati zbog toga iako i ovako debelo kasnimo”, dodaje Grbin.

SDP traži osnivanje Istražnog povjerenstva, a Grbin smatra da mehanizmi kontrole očito ne funkcioniraju. Ističe da nema posebnu mržnju prema HDZ-u.



“Samo je jedna stranka u Hrvatskoj osuđena za korupciju. Nema tu mržnje, dapače, žalostan sam što moramo razgovarati o ogromnoj korupcijskoj aferi i posljedicama umjesto da pričamo o tome kako osigurati da se Hrvatska bolje nosi s covidom. Zbog ovakvih afera ne možemo posvetiti energiju unaprjeđenju društva”, odgovorio je Grbin na prozivke premijera Andreja Plenkovića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI