GRBIN SE ODAZVAO POZIVU PLENKOVIĆU: Ponovio je što i predsjednik misli o premijeru da je potpuno nesposoban!

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Retorika čelnih ljudi dva brda, Pantovčala i Banskih dvora ovih je dana potpuno eskalirala. Milanović i Plenković časte se kao nikada dosad, a sve zbog izbora novog glavnog čovjeka Vrhovnog sud. Jučer je u sve to Plenković upetljao i bivšu Milanovićevu stranku SDP i njihova čelnika Peđu Grbina. Plenković mu je poručio  da odgovori odobrava li “divljačke i vulgarne napade na Pupovca”.

Grbin je taj izazov prihvatio i na fejsu je napisa  da je predsjednik oštar u izjavama, ponekad i bezobrazan. “Ali, između Predsjednikovog bezobrazluka i HDZ-ovog lopovluka, bezobrazluk mi daleko manje smeta”, poručio je Grbin.

Nitko ne crta metu Pupovca

Svoje je stavove još malo bolje pojasnio gostujući u RTL-u RTL-u Danas.

Plenković je prozvavši Milanovića kazao kako je izabrao i crtu metu Milorad Pupovca. Radi li to isto i Grbin?



“To je najblaže rečeno smiješno. Upravo kad su gospoda iz HDZ-a, ako ih se gospodom može zvati, tražili da se manjinama oduzme pravo da sudjeluju u recimo kreiranju državnog proračuna ili u izboru Vlade, mi iz SDP-a smo bili ti koji smo, ne samo pravo nacionalnih manjina nego i njihovih zastupnika branili. Ali jedno je govoriti o konkretnom političaru, a drugo o nacionalnoj manjini i žao mi je što to gospoda iz HDZ-a ne razumiju”, kaže Grbin.

Brani Milanovićevu oštru retoriku

Milanović je poznat po svojoj oštroj retorici, no možda je u ovom slučaju otišao malo predaleko. Grbin se s time ne slaže.

“Govor predsjednika je oštar, provokativan, reći ću nekad čak i bezobrazan, ali to mi je draže od lopovluka. A lopovluk vidimo svakog dana. Danas smo saznali da je gradonačelnik Požege, gospodin Puljašić uhljebljen na mjesto u Domu zdravlja, zbog čega je jedna gospođa dobila otkaz. To je divljaštvo, to je ono što me smeta, lopovluk. Čovjeka kojeg istražuje USKOK ti gurneš u Dom zdravlja, netko zbog toga ostane bez radnog mjesta i onda se proziva predsjednika Republike kad nazove stvari pravim imenom”, kaže šef SDP-a o Milanovićevom ponašanju.

Je li pretjerivanje kad se kaže da je predsjednik Vlade špijunčina i apsolutno nesposoban u toj funkciji zanimalo je kolegu s RTL-a

“Nije pretjerivanje da je predsjednik Vlade apsolutno nesposoban, to su činjenice”, prisnažuje Grbin.

S druge strane pak strane ističe činjenicu da je retorika Plenkovića slična i previše se ne razlikuje od one Milanovića no kaže Grbin ipak se u jesnoj stvari razlikuje.

“Predsjednik želi otvarati probleme, o njima govoriti, a Andrej Plenković od njih bježi. Još jedan primjer. Postavlja se pitanje tko su lopovi – to su oni čija se stranka nalazi na optuženičkoj klupi, koja u ovom trenutku ima predmet pred Vrhovnim sudom RH i onda želi opstruirati izbor osobe koja bi trebala biti predsjednica Vrhovnog suda. To je ono o čemu mi u SDP-u želimo govoriti. U pravosuđu postoje problemi, mi ih želimo početi rješavati…

Dogovor će se morati postići

No ipak će se na nakon svega morati sjesti i dogovoriti oko izbora predsjednika Vrhovnog suda, rješenje će se morati pronaći.

“Probali smo pristojno, nije išlo. Kada te netko gađa blatom, onda pristojnost nije odgovor. Zato ja u voom trenutku nemam ništa protiv retorike predsjednika Republika, mislim da je nužna da se stvari razgolite. To nije moj način, ja tako ne govorim, ne mogu, ne znam, nema potrebe da objašnjavam ali mislim da predsjednik nije u krivu kada o ozbiljnim problemima govori na ovakav način. Možda tu i tamo pogriješi u nekoj meti, ali kad govorimo o HDZ-u, pogotovo u trenutku kada je za sve bolnice u Hrvatskoj, osim za jednu obustavljena isporuka lijekova. To je divljaštvo, a ne ono što govori predsjednik”, zaključio je Peđa Grbin.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI