GRBIN SE OKOMIO NA VLADAJUĆE: ‘Njihova politika u Hrvatskoj prema siromašnima ne daje rezultata’

Foto: Sasa Buric/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin za HRT je komentirao politiku aktualne vlasti. Govorio je i o odnosu s predsjednikom Republike.

Kazao je kako su recentni sudski postupci, optužnice, presude dale odgovor na to pitanje.

“Pa nismo mi u SDP-u donijeli presudu kojom je HDZ kao cjelokupna stranka pravomoćno osuđen za krađu. Pa nismo mi pokrenuli kaznene postupke protiv ministrice Žalac, protiv Kuščevića, protiv Aladrovića, protiv Horvata i brojnih drugih. Ono što mene puno više zabrinjava od tih etiketa od kojih oni bježe, a u stvari svojim radom ih sami sebi lijepe, je što mi se čini da gospoda iz vlasti, Plenković, HDZ – žive u balonu. Oni naprosto nisu svjesni kako se u Hrvatskoj živi. SDP je ovaj tjedan predstavio niz mjera u borbi protiv inflacije i tragično je što Vlada za nama kaska”, kazao je.

“Taj angažman je tek krenuo. Ako pogledamo recimo ankete, iako ih ne volim kritizirati, kontinuirano se vidi trend rasta SDP-a. Ako je HDZ-u dovoljno da kritizira rejting drugih političkih stranaka, neka ih. Međutim od toga građani neće živjeti bolje, od toga građani neće moći podmiriti svoje račune”, kazao je.

“Njihova politika u Hrvatskoj prema siromašnima ne daje rezultata, niti politika prema poduzetnicima, niti u BiH prema Hrvatima koji tamo žive. Pa nije li došlo vrijeme da to promijenimo i da pokušamo stvari raditi na drugi bolji način”, istaknuo je Grbin.



Govorio je i o SDP-ovim prijedlozima.

“Radimo štit koji će one koji su najugroženiji u našem društvu zaštititi od posljedica ove inflacije, ovog rasta cijena koji se događa. Na tome ćemo raditi bez obzira što Plenković i njegova bulumenta budu govorili”, kazao je.

Na pitanje ugrožava li SDP-ov rejting pojava Socijaldemokrata te da možda građani više ne raspoznaju što je SDP, Grbin je kazao da “građani jako dobro znaju što je SDP i iza koga stoji ova crvena boja. A kolege iz te udruge nek’ formiraju stranku pa ćemo onda vidjeti koliko stvarno vrijede”.

Predsjednik SDP-a govorio je i o odnosima s predsjednikom Republike, a u svjetlu očekivane ratifikacije sporazuma o ulasku Švedske i Finske u NATO.

“Postoji jedna ogromna razlika između SDP-a i HDZ-a i jedna ogromna razlika između Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović. Niti on dolazi na Iblerov trg po svoje mišljenje, niti mi odlazimo na Pantovčak po odobrenje naših stavova. Tako je bilo do sada i tako će biti u buduće i upravo zbog toga što je tako, što znamo za što su naši stavovi, što znamo koje su naše ideje, što znamo za što su nas građani birali, naša suradnja je dobra. Ako se oko nečeg ne slažemo, ne slažemo se i to ćemo reći”, izjavio je Peđa Grbin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI