GRBIN SLAVODOBITNO PORUČIO PLENKOVIĆU: ‘Oporbena akcija spriječila je da se u Saboru dogodi blamaža. Lopovi su postali drski’

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav zaključio je kako je sjednica Odbora za medije, na kojoj se odlučivalo o Robertu Švebu kao kandidatu za glavnog ravnatelja HRT-a, bila neregularna.

Zaključke sjednice Odbora komentirao je i jedan od članova te predsjednik oporbenog SDP-a Peđa Grbin:

“Odbor je utvrdio da prijedloga u osnovi nije ni bilo i da ono što je Odbor za medije uputio u proceduru nije valjano. To znači da je oporbena akcija jučer bila zaštita pravnog poretka ove zemlje. Spriječili smo da se u Saboru raspravlja o nečemu o čemu se nije smjelo. Bitno je da se to dogodilo jer glavni ravnatelj HRT-a ne samo da definira kako će funkcionirati javni medij, već upravlja i s više od milijardu kuna koje dolaze iz džepova hrvatskih građana.”

“Oporbena akcija jučer rezultirala je polodom. Sjednica Odbora za medije ponovno će se morati održati i ponovno će se raspravljati sve stvari o kojima se govori, da je sam natječaj protuzakonit, da je osoba predložena u sukobu interesa i nadam se da će rezultirati jedinom suvislom odlukom, a to je da se natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a poništi”, dodaje Grbin.

“Slijedi da predsjednica Odbora za medija otvori Poslovnik, malo ga pročita pa vidi kako treba raditi svoj posao i sazove sjednicu”, rekao je Grbin.



Dodao je da će daljnji koraci oporbe ovisiti o tome što će se dogoditi na Odboru za medije.

Još jednom je ponovio da je oporbena akcija “spriječila da se u Saboru dogodi blamaža”.

Upitan je li ga pogodila izjava premijera Andreja Plenkovića koji ga je nazvao diktatorom i tiraninom, Grbin je odgovorio:

“Od Andreja Plenkovića me ništa ne može uvrijediti niti povrijediti. Ali mogu mu reći da su lopovi postali drski”, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI