Grbin: ‘U ovom sustavu mogu napredovati samo podobni’

Patrik Macek/PIXSELL

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin komentirao je situaciju s Josipom Rimac u N1 studiju uživo rekavši da je vidljivo kako je Rimac bila na čelu jednog sustava, po kojem su oni koji nemaju znanja dolazili na pozicije u javnoj službi.

“A drugim ljudima, koji nemaju pristup kriminalnoj hobotnici, bilo je onemogućeno da napreduju, pokazala se sva korupcija i netransparentnost javnog sustava, gdje mogu napredovati samo podobni”, rekao je za N1.

Dodao je da postoji nekoliko stupnjeva odgovornosti, a da je politička jednako bitna kao pravna.


Još jednom se pokazalo, navodi, kako izgleda državni aparat na kojeg je HDZ stavio šapu, “pa vidjeli ste da jedna osoba ni uz vezu nije položila, a netko tko je sposoban ne može ni pristupiti”.

Naglašava da je Plenković trebao pozvati tajnicu da napiše razrješenja kao i za MOST-ove ministre. “Tako je trebao i sada, ali nije i neće. Dakle za dužnosnike nema suspenzija nego noga u guzicu”.Kao bitno ističe i poništenje namještenih ispita. “To je najteže stegovno djelo, treba ga poništiti, ne može ostati na snazi, a osoba treba biti udaljena iz javne službe”. Smatra da sustav treba urediti da se provođenje ispita povjeri nekoj vanjskoj instituciji.

“Teško je zamisliti da se našla ekipa i odlučila vozača ministra Medveda nagraditi položenim državnim ispitom, a da on to nije znao”, rekao je te otkrio uskoro predstaviti vlastita rješenja u sklopu kandidature za predsjednika SDP-a.

Dalje navodi da program radi s ljudima od kojih će neki biti na prezentaciji. Imena ljudi u ekipi nije htio otkriti, ali je naglasio da će moći parirati Plenkovićevima.

Zaključuje da treba produžiti moratorije za još tri mjeseca, kao i produžiti otplate za dugove, dok s ovrhama ne treba previše izmišljati već pogledati slovenski model e ovrhe koji je izbacio posrednike.

Navodi da ga klanovi ne zanimaju te da potporu očekuje od svih članova i članica. “Ranko Ostojić nije mi pomrsio račune u utrci za predsjednika”, istaknuo je, ali nije otkrio je li ga kolega o kandidaturi obavijestio te jesu li nedavno razgovarali.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI