Grlić Radman: Hrvatska je u epidemiji koronavirusa najtraženija ljepotica

Tomislav Kristo/Cropix

Zagrebački summit koji se jučer održao videokonferencijom je bio kruna našeg predsjedanja, na što smo jako ponosni, rekao je Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova gostujući u emisiji HRT-a Dobro jutro, Hrvatska.

Govorio je o tome kako su bili spremni za održavanje summita u Zagrebu, koji je zbog koronavirusa ipak održan videokonferencijom.

“Jučer je poslana poruka koja će ostati upamćena sljedećim generacijama. To je poruka mira, poruka da zemlje zapadnog Balkana nisu ostavljene”, rekao je.

Grlić Radman kaže da su jučer poslali poruku proširenja.

“Europa treba biti jednaka u svemu, ne samo u vladavini prava, nego i gospodarstvu. Hrvatska je u epidemiji koronavirusa najtraženija ljepotica kada je u pitanju turizam”, dodao je.



Vjeruje da ćemo brzo izaći iz krize. Govoreći o tome kako ovu ekonomsku krizu Hrvatska dočekuje spremnija nego onu 2008., rekao je da smo ojačani jer imamo iskustvo koje smo prebrodili.

“Hrvatska je najbolje pripremljena i organizirana država, to nam svi priznaju”, rekao je za HRT.

Smatra da ćemo se brzo oporaviti, iako smo doživjeli pad.

Govorio je i o cjepivu za koronavirus i prikupljanju novaca, rekao je da je Hrvatska, unatoč slabostima, donacijom pokazala snažnu participaciju i političku vidljivost.

“Nije jednostavno jednoj maloj državi, ali dobili smo velike pohvale”, rekao je.

Ministar kaže da je solidarnost univerzalna vrijednost koja se nikada ne gubi. Komentirao je li sa Slovenijom dogovoreno da trenutni vlasnici nekretnina neće trebati potvrdu o tome da nemaju koronavirus, kaže da se to rješava u interesu svih nas, piše HRT.

“S onim državama s kojima dijelimo sličnu epidemiološku sliku naći ćemo najbrže rješenje, ali mi tražimo europsko rješenje jer smo odgovorno za svih 27 država članica”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI