GRLIĆ RADMAN O TERORIZMU: ‘Na te prijetnje potreban je čvrst odgovor’

foto HINA/ Tomislav Pavlek/ tp

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u utorak je sudjelovao na Konferenciji na visokoj razini o protuterorizmu u organizaciji španjolske vlade i UN-ova ureda za protuterorizam u Malagi, kazali su iz Ministarstva.

U priopćenju su istakli kako se Konferencija se bavila pitanjima ljudskih prava i vladavine prava kao temelja učinkovitih protuterorističkih napora, zaštitom principijelnog humanitarnog djelovanja, žrtvama terorizma, ulozi civilnog društva te jačanju protuterorističke arhitekture Ujedinjenih naroda u sprječavanju i borbi protiv terorizma.

“Ljudska prava oduvijek su bila duboko isprepletena s borbom protiv terorizma, a pandemija covida-19 i povećana izolacija ranjivih skupina ljudi samo su pojačali njihovu izloženost fenomenu radikalizacije, poglavito na mreži”, kazao je Grlić Radman.

“Terorističke organizacije iskorištavaju nedostatke vladavine prava te ekonomske i društvene podjele kako bi proširile svoju prisutnost i utjecaj, poglavito u oslabljenim državama i regijama”, dodao je.

“Na te prijetnje potreban je čvrst odgovor”, ističe ministar.



“Stoga je imperativ međunarodne zajednice ponuditi pomoć i smjernice onim zemljama koje se suočavaju s terorističkim prijetnjama, kako sofisticiranim metodama u provođenju zakona, tako i čvrstim odgovorom na ekstremizam”, naglasio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI