GRLIĆ-RADMAN PORUČIO VUČIĆU: ‘Mi nismo zaboravili što je govorio u Glini, optužnice iz Srbije su ispolitizirane’

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

Optužnice iz Srbije protiv hrvatskih pilota i najavljene optužnice protiv dvaju hrvatskih generala ispolitizirane su, kazao je u četvrtak hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

“Sve optužnice iz Srbije su ispolitizirane, Haag je rekao svoje”, izjavio je novinarima Grlić Radman na dvodnevnoj godišnjoj konferenciji hrvatskih diplomata u Westinu.

Nakon što je iz Beograda stigla najava o podizanju optužnice protiv generala Pavla Miljavca i admirala Davora Domazeta Loše zbog navodnih zločina počinjenih u operaciji Oluja, hrvatski predsjednik Zoran Milanović kazao je da će “Hrvatska sutra optužiti njihovog aktualnog predsjednika, ako bude loše volje, zato što je divljao na teritoriju Hrvatske ’95 godine”.

Grlić Radman je kazao kako mu je poznato što je Vučić govorio 1995. – u okupiranoj je Glini govorio da Glina nikada neće biti Hrvatska.

“Mi to nismo zaboravili”, kazao je Grlić Radman.



Na pitanje treba li sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog najave o optužnicama, kako to predlaže predsjednik Milanović, Grlić Radman je kazao kako se u vladi o tome nije razgovaralo.

Vlada i predsjednik nisu postigli dogovor o imenovanjima veleposlanika i rotaciji diplomatskog osoblja, ali Grlić Radman ističe da “hrvatska diplomatsko-konzularna mreža dobro radi svoj posao”.

“Naravno da je dobro izvrsiti rotaciju, ali sva su najvažnija mjesta popunjena”, kazao je, dodavši da jedino Sveta Stolica, Pariz i Vilnius čekaju nove veleposlanike.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI