Grlić Radman s Čovićem! Razgovorali o Izbornom zakonu: “To je ključna pretpostavka za stabilnost”

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u četvrtak u Zagrebu je održao sastanak s ministrom vanjskih poslova Republike Hrvatske.

Tijekom navedenog sastanka govorilo se o suradnji i unaprijeđenju odnosa dviju zemalja, međusobnoj pomoći protiv koronavirusa te kako stoji put BiH prema Europskoj Uniji. Najviše su se dotaknuli teme Izbornog zakona te su zaključili kako je to ključna pretpostavka stabilnosti i funkcionalnosti BiH i da je Hrvatska snažan zagovaratelj europske BiH.

Dragan Čović iskoristio je priliku istaknuti nastavak političkog dijaloga u provođenju reformskih procesa nužnih za postizanje kandidatskog statusa te je nadodao kako izmjene Izbornog zakona i provođenje ograničenih ustavnih reformi ciljevi kompatibilni s poticanjem i zaštitom jednakosti, ali i eliminacijom dugotrajnih diskriminacijskih praksi.


Ministar vanjskih poslova Grlić Radman izrazio je potporu Republike Hrvatske u postizanju iskoraka koji će omogućiti daljnje napredovanje na EU putu BiH te je istaknuo Istaknuo inteziviranje razgovora o europskom putu Bosne i Hercegovine na europskoj razini.

Također je ponovio stav o važnosti koncepta triju jednakopravnih konstitutivnih naroda te naglasio da je to ključni koncept za funkcionalnu BiH, ali je i rekao kako je nedopustivo što određeni politički akteri rade u Bosni i Hercegovini.Facebook Comments

Loading...
DIJELI