GRLIĆ RADMAN UDARIO PO KOMŠIĆU: ‘I dalje ne shvaća da ne zastupa hrvatski narod, iako se tako predstavlja’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

“Predsjedatelj predsjedništva BiH Željko Komšić u strahu je da će reformama u toj zemlji izgubiti položaj i još uvijek ne shvaća da u tom tijelu ne zastupa Hrvate”, poručio mu je ministar vanjskih polova Gordan Grlić Radman.

Oštar je to odgovor na Komšićevu izjavu da je “Grlić Radman hrvatski Vulin”.

Grlić Radman je dodao da ‘takva izjava više govori o Komšiću’ te da kao šef diplomacije zemlje supotpisnice Daytonsko-Pariškog sporazuma inzistira na poštivanju njegovih temeljnih odrednica, kao i Ustava BiH koji propisuje “konstitutivnost triju jednakopravnih naroda i ostalih građana”.

“I, zbog te činjenice, mene kao legalista, Komšić uspoređuje s osobom koja ima zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku – zemlju članicu EU i NATO-a. No, to više govori o Komšiću nego o meni”, kazao je Grlić Radman.

“Njegov strah od gubitka položaja, nužnom promjenom Izbornog zakona koja bi eliminirala sve oblike diskriminacije i nejednakosti, a osigurala jednakopravnost i ustavnu konstitutivnost, sve je vidljiviji”, dodao je Grlić Radman.



Istaknuo je da Komšić i dalje ne shvaća da u tročlanom BiH predsjedništvu ne zastupa hrvatski narod, iako se tako predstavlja.

“Njega na to mjesto nije izabrao hrvatski narod. Nadalje, Komšićeva percepcija demokracije ne odgovara duhu vremena. A, njegove prijetnje posljedicama Visokom predstavniku, potvrđuju tu činjenicu”, nastavio je oštro dalje hrvatski šef diplomacije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI