GRMOJA KOMENTIRAO IZBORE U BiH: ‘Tvrđi Bošnjaci su glasali za navodno hrvatskog člana Predsjedništva kako bi napravili štetu Hrvatima’

Screenshot/N1

Što misli o izborima u BiH te činjenici da se Željka Komšića, već četvrti put izabranog za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, proglasi personom non grata u Hrvatskoj, za N1 je komentirao MOST-ov Nikola Grmoja.

Podsjetimo, MOST je zatražio da se Komšić proglasi personom non grata u Hrvatskoj.

“Upitno je kako je on izabran, nije glasovima Hrvata. Zašto u Federaciji imamo dva člana Predsjedništva, u RS-u jednog? Vjerojatno, ne vjerojatno, sigurno kako bi taj jedan bio predstavnik Hrvata, a jasno je da ga nisu birali Hrvati. Ako pogledate broj glasova, na području hrvatskih općina je 11 tisuća, od toga 9 tisuća u istočnom Mostaru, glasovalo za Komšića. Jasno je da Hrvati nisu glasali za Željka Komšića”, rekao je Grmoja.

Na upit jesu li onda Hrvati glasali za Bećirovića, odgovorio je kako to nije presudilo na ovim izborima, i da je Bećirović u hrvatskim općinama dobio smiješan broj glasova.

“Tvrđi Bošnjaci su glasali za navodno hrvatskog člana Predsjedništva kako bi napravili štetu Hrvatima”, istaknuo je.



Osvrnuo se i na inicijativu da se hrvatski predsjednik Zoran Milanović proglasi personom non grata u Sarajevu te naglasio kako nisu usporedive te dvije inicijative.

Grmoja je rekao kako je dobro što je visoki predstavnik konačno krenuo u proces vraćanja oduzetih prava Hrvatima.

“To je dobro, ali sve ostalo nije dobro. U Hrvatskoj ima puno protivnika politike HDZ-a BiH i Dragana Čovića i ja sam taj”, istaknuo je.

Govorio je i o tome kako je za četvrtak najavljena sjednica Antikorupcijskog vijeća za koju je rekao kako je očito izazvala strah kod nekih.

“Sama činjenica da premijer Plenković, bivši ministar Ćorić i Tena Mišetić ne žele doći je i svojevrsno priznanje krivnje. Ako imaju argumente na svojoj strani, ja se ne bih bojao doći na njihovom mjestu. Oni sada pokušavaju degradirati Dragana Kovačevića. Zar ne bi bilo lakše za njih da dođu s argumentima i činjenicama na svojoj strani, a s druge strane im je optuženik USKOK-a”, rekao je MOST-ovac.

Na kraju je poručio kako će se sjednica Antikorupcijskog vijeća u četvrtak sigurno održati.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI