GRMOJA NIJE ŠTEDIO USTAVNI SUD! ‘To je simptom zarobljene države i umjetna tvorevina, ovo je političko samoubojstvo HDZ-a’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Ustavni sud zaključio je da referendumska pitanja iz dviju Mostovih inicijativa o ukidanju covid-potvrda i “stožerokracije” nisu u skladu s Ustavom. Stoga o predloženim referendumskim pitanjima nije dopušteno raspisivanje referenduma.

Mostov Nikola Grmoja komentirao je sve na svom Facebooku.

“U Hrvatskoj je na snazi demokracija samo kad HDZ-u odgovara. Ustavni sud je simptom zarobljene države i nema oslobođenja dok HDZ ne maknemo s vlasti. Ovo je političko samoubojstvo HDZ-a. Građani su tek drugi put u povijesti iskazali jasnu želju za referendumom, a HDZ im je pljunuo u lice. Ovo im se neće zaboraviti”.

“Ustavni sud je umjetna tvorevina koja služi kao prihvatni centar za propale i nesposobne političare, a ustavni sudci u znak zahvalnosti izvrću Ustav do nepodnošljivih granica samo kako bi zaštitili one koji su ih tamo postavili. U radu ustavnih sudaca nema ničeg stručnog, ne mare ni za ustav, ni za pravo ni za pravdu, samo za vlastiti opstanak”.

“Ustavni sud nije dio sudske vlasti i nije neovisan, on je izmišljen upravo za ove namjene kojoj danas svjedočimo – za pljuvanje narodu u lice. HDZ mora otići u povijest da bi se volja naroda zaista poštivala.



Napori koje smo svi skupa uložili u ove referendumske inicijative ne staju ovdje – mi nastavljamo dalje legalnim i legitimnim putem oslobađati našu Hrvatsku i njene institucije. Ostanite uz nas jer mi od vas nikad nećemo odustati. I ne, ovo nije njihova pobjeda, ovo je početak njihovog kraja! Borba se nastavlja”, napisao je  Grmoja.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI