GRMOJA OŠTRO: ‘Za kaos u državi odgovoran je premijer, a ispaštaju djeca i roditelji!’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja na konferenciji za novinare 2. prosinca, vezano uz prosvjed učitelja i nastavnika, te pregovore Vlade i sindikata, istaknuo je kako je odavno trebalo rješavati ovu situaciju i urediti sustav plaća što se uporno odgađalo, jer Vlada za to nije imala hrabrosti. Evo njegove izjave:

“Ovo je najdulji štrajk ikad, traje 36. dan, a za kaos u državi odgovoran je premijer Plenković jer je maknuo ministricu iz pregovora i preuzeo odgovornost, a ministrica uopće ne sudjeluje u rješavanju problema, pa praktički ministrice ni nemamo. Ona je odgovorna za neprovođenje reforme. Tek sinoć je Plenković otvorio razgovore o koeficijentu koji je od početka ključan sindikatima, a štrajk je mogao biti odavno gotov da se to ranije napravilo. No, zbog neodgovornosti i bahatosti premijera to nije učinjeno i zbog toga u državi traje izvanredno stanje, a ispaštaju djeca, roditelji i cijeli sustav obrazovanja. Ono što je dobro jest da je premijer konačno najavio da će se Vlada napokon uhvatiti u koštac sa sustavom plaća u kojem vlada potpuni nered, a očito se trebao dogoditi ovakav bunt da se krene u sređivanje sustava plaća koji je krajnje nepravedan”, rekao je Grmoja.

Istaknuo je kako Most već tri godine govori da je nužno mijenjati postojeći sustav plaća, nagrađivati sposobne, kažnjavati one koji ne rade svoj posao, smanjiti državnu administraciju i ukinuti županije koje su leglo uhljebništva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI