GRMOJA OTKRIO ZANIMLJIVU STVAR: ‘Potpise za referendum nam uvijek netko čuva’! Kazao što misli o ‘prijateljstvu’s Milanovićem

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Najnoviji i prvi ovogodišnji Crodemoskop pokazao je rast popularnost MOST-a. To je već treći mjesec da im rejting raste. O svemu tome i potpisima prikupljenima u referendumskoj inicijativi za RTL je govorio saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja.

“Budući da nam rejting raste već duže vrijeme, to nije povezano samo s referendumskom inicijativom, nego i sa našom aktivnošću u Saboru gdje smo najaktivnija i najkonstruktivnija oporba. Sve bitne stvari koje su se dogodile u Saboru, od dolaska glavne državne odvjetnice do dolska guvernera oko inflacije, smo inicirali mi”, rekao je Grmoja.

Iz Mosta su nakon referenduma slavili, najavili su 400 tisuća potpisa, no na kraju su rok za njihovu predaju produžili do 24. siječnja. Gdje su potpisi i zašto ih drže u tajnosti?


“Dakle ne držimo ih u tajnosti nego ih držimo na sigurnom, jer upravo ti potpisi će omogućiti referendum Hrvatskim građanima i ono što Hrvatski građani zapravo priželjkuju. Nalaze se ovdje u središnjici MOST-a, naša je odgovornost i prema potpisima i prema svima koji su dali potpisu da ih čuvamo sigurnima”, kazao je Grmoja.

“Ne bojimo se ničega ali imamo odgovornost da ti potpisi budu sigurni da ne bi oni koji ne žele da do referenduma dođe napravili nešto s tim potpisima”.Očekuju li da bi Sabor mogao tražiti ocjenu ustavnosti referendumskih pitanja te misli li da bi ovdje mogao pasti referendum. Grmoja kaže da od tog scenarija ne strahuje.

“Građani su iznad Hrvatskog Ustava i iznad Ustavnog suda, i ako oni žele mijenjati Ustav, ako žele da Hrvatski Sabor o uskraćivanju njihovih prava i sloboda odlučuje dvotrećinskom većinom, ako su poslali poruku o radu Stožera i o COVID potvrda, jedini koji se trebaju bojati su oni koji su kroz cijelo ovo vrijeme imali dvostruke kriterije i mjerila i oni su krojili sastav Ustavnog suda”, smatra Grmoja.

O novopečenom ‘savezništvu’ s predsjednikom republike Zoranom Milanovićem , Grmoja je komentirao kako dijele sličan stav oko mjera i Stožera i da to smatra sasvim normalnim.

Komentirao je i činjenicu da u Splitsko-Dalmatinskoj županiji, tamo gdje je MOST-ov Miro Bulj pozivao građane Sinja na doček Nove Godine, dramatično raste broj novozaraženih.

“Svi su se za Novu Godinu družili od kafića do klubova u zatvorenim prostorima, gradonačelnik Sinja je pozivao na otvorenom prostor”, kratko je rekao o cijeloj situaciji.

A što se tiče cijepljenja, i dalje smatra da je ono nepotrebno za većinu ljudi.

“Ja neću nikoga na to nagovarati niti preporučivati, to će se svatko osobno konzultirati sa svojim liječnikom. No ipak treba reći da za jedan dobar dio populacije odnosno za veći dio populacije je ova bolest neopasna, tako da nema smisla cijepiti djecu ili gurati onima kojima nije potrebno

“Ja sam prebolio i osjećam se sigurnom, vidio sam da korona za mene nije opasna bolest”, zaključio je Grmoja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI