GRMOJA SE I DALJE POKUŠAVA OPRAVDATI O TOME ŠTO JE REKAO SELAK RASPUDIĆ: ‘Bio sam osupnut napadom oporbe’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mostov Nikola Grmoja komentirao je u četvrtak razvoj događaja u Saboru u kojem je u srijedu gotovo došlo do fizičlkog obračuna između Nina Raspudića i Peđe Grbina.

“Ja sam okupio cijelu oporbu prije nego smo predstavili referendumska pitanja i dobio sam garanciju da ćemo biti podržani. Kad sam jučer sve to vidio, rekao sam kolegici Selak Raspudić da smo okrenuli sve protiv sebe, a ona je rekla da je to organizirano. Smatrao sam, iako smo bili napadnuti preko svake mjere, da smo to trebali pustiti i ne ući u sukob jer mi je u fokusu uspjeh referenduma. No, taj napad nismo isprovocirali. Bulj je napao vladajuće. Digla se Benčić i nazvala nas ekstremom, Grbin koji je rekao da parazitiramo na tuđim smrtima, pitao sam se kako smo okrenuli sve protiv sebe nekoliko dana prije završetka referenduma”, objasnio je Grmoja što je mislio u trenutku kada je Mariji Selak Raspudić rekao da su sve okrenuli protiv sebe.

“Kao što istup Zekanovića nema veze s pozivom na cijepljenje, optužio je oporbu za smrt ljudi, jučer je Hrebak priznao motiv toga, da je Zekanović zabio glogov kolac u naš referendum. Zašto je Grbin rekao da parazitiramo, ne znam, možda da dovede do prijevremenih izbora, očito se radi o političkim kalkulacijama. Stoput sam rekao da o cijepljenju svatko za sebe treba donijeti odluku i da cjepivo smanjuje teže posljedice, ali ne želim niti smatram da je dobro da političari sudjeluju u kampanji. Svatko treba za sebe donijeti procjenu je li za njega opasnije razboljeti se ili moguće riskirati, a uvijek je rizik, pogotovo kod ovog cjepiva, i onda se nama lijepi etiketa antivaksera i da bismo trebali pozivati ljude na cijepljenje. Nama su lošije procijepljeni oni iznad 80 godina, nego od 60 do 70. Čija je to odgovornost? Zašto nismo fokusirani na osjetljive skupine?”, rekao je Grmoja.


“Ne tvrdim da se SDP dogovorio s HDZ-om, ali SDP je iz političke kalkulacije odlučio ne podržati naš referendum i napraviti distancu onim jučerašnjim istupom. Je li razlog tome da ne mogu napraviti distancu prema Milanoviću pa onda tu distancu i isticanje vrlina pozivom na cijepljenje, na takve moralne ucjene ne pristajem. Predstavio sam pitanje oporbi prije nego smo ih predstavili javnosti jer sam želio široku potporu oporbe, svi govore da treba odlučivati dvotrećinskom većinom. Neki su nas podržali, Domovinski pokret, Fokus, Suverenisti, europarlamentarac Kolakušić i predsjednik Republike koji je podržao prvo pitanje. Što smo mi Mostovci napravili tako skandalozno? Bio sam osupnut napadom oporbe s kojom sam do prije 15 dana sjedio i objašnjavao pitanja. Kako smo došli od toga da podržavaju referendum do toga da kažu da je referendum parazitiranje na smrti sugrađana?”, pita se Grmoja.

“I kad je Andol u pitanju, svatko za sebe procjenjuje hoće li uzeti neki lijek. Naši imunolozi kažu da će omikron napuniti intenzivnu njegu djecom ako se ne cijepe, to su jučer rekli. Druga kategorija su imunokompromitirana djeca. Priča se o covid-potvrdama za djecu, Čelić to nije demantirao. To su opcije koje nas čekaju iza Nove godine. Pozivam ljude koji su protiv prisiljavanja da dođu na naše štandove i potpišu za referendum. Gdje god je strah, tu su tenzije, eskalacija. To želimo”, kazao je Grmoja za N1.Za skupljanje potpisa za referendum imaju još tri dana. Smatra da će sakupiti dovoljan broj potpisa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI