GRMOJA U OTVORENOM ŽESTOKO PO HDZ-u: Voditelj jedva smirio njega i HDZ-ova Habijana! Tražit će ostavku glavne državne odvjetnice

Screenshot/HRT

Bivša HDZ-ova ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac uhićena je po nalogu Europskog javnog tužitelja.

Njeno uhićenje bila je tema emisije Otvoreno HRT-a.

Habijan kaže da nitko ne zna zašto se Žalac tereti.

“Ne pada mi na pamet da kao kažem da kao u Milanovićevoj vladi kažem da imamo neka saznanja”, rekao je Damir Habijan HDZ-ov potpredsjednik Nacionalnog vijeća za suzbijanje korupcije.

HDZ je ozbiljna stranka i oni poštuju presumpciju nevinosti, kaže Habijan.



“HDZ ima svoje interne akte, ima svoj statut koji propisuje kako se postupa u određenim situacijama. Kad ste spomenuli presumpciju nevinosti, naravno. Osobno mogu reći ovdje, kao odvjetnik i kao pravnik, to se uči na prvoj godini fakulteta. Ako ja sad to pregazim i kažem da nije bitna presumpcija nevinosti, što je sljedeće sutra? Hoćemo li reći da načelo zakonitosti nije bitno, da načelo poštenja i dobre volje nije bitno. Gdje je ta granica? Ali HDZ kao ozbiljna stranka će idućeg tjedna donijeti odluke o tome kad vidimo što se konkretno gospođi Žalac stavlja na teret, potvrdio je Habijan.

Grmoja  je ponovio da će tražiti ostavku premijeru i da je ovo šamar Hrvatskoj, te da je država osramoćena jer nije sama istražila slučaj.

“Ova priča je jako šuplja. Ne mogu shvatiti da bi jedna ozbiljna država dopustila da to ne istraži do kraja nego da dobije ovakvu pljusku iz EU. Stoga sam danas rekao premijeru Plenkoviću da bi jedan pravi državnik dao ostavku. Sigurno ga ne čeka neka bajna karijera u Bruxellesu, a sve ovo plaćaju hrvatski građani”, rekao je Grmoja.

“Jasno je da je Uskok zaključio istragu. Jasno je i da je Žalac otišla zbog ovog”, kazao je Grmoja.

Kaže i da ima dokaze da Uskok radi po nalogu vlade. Tražit će i smjenu glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj- Šipek.  Najavio je za otvoreno pismo premijeru na tu temu, odlaska Glavne državne odvjetnice s funkcije.

Potom je zaiskrilo između Habijana i Grmoje i voditelj Togonal jedva ih je uspio smiriti.

“Nakon toga je jedini način da se procesi protiv korupcije pokrenu jer da vlada Andreja Plenkovića odstupi”, rekao je Grmoja.

Habijan mu je uzvratio da Grmoja tvrdi da Uskok laže i da ne poznaje zakon.

“Tvrdite li Vi da Uskok i DORK ne mogu goniti hrvatske državljane? Ne obmanjujte javnost. Sad sam Vas uhvatio u laži”, rekao je Grmoja Habijanu.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI