GRMOJA ŽESTOKO KOMENTIRAO ORBANOVU IZJAVU: ‘To je izjava za mađarski puk koji još nije odustao od sna o Velikoj Mađarskoj’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Što misli o izjavi mađarskog premijera Viktora Orbana te kakvi su mađarski i ruski utjecaji u Hrvatskoj, za N1 je komentirao potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja. 

Osvrnuo se na plinski biznis te rekao kako je problem što Hrvatska nije ulagala u svoja ležišta plina i ovisnost o ruskom plinu.

“Hrvatska još nema kapacitete i nije stvorila preduvjete za prelazak na obnovljive izvore”, rekao je.

Komentirajući Orbanovu izjavu u kojoj je rekao “Da nam nisu uzeli more, i mi bismo imali luku”, Grmoja je naglasio da je to izjava za “mađarski puk koji još nije odustao od sna o Velikoj Mađarskoj”.

“Činjenica je da Mađarska i Orban imaju velikog interesa za ulaganje u Hrvatsku. Zanimljivo je da jako puno ulažu u Slavoniju i Baranju. Treba voditi računa da Mađarska ne stekne prevelik utjecaj u određenim dijelovima Hrvatske na koji povijesno imaju pretenzije”, rekao je potpredsjednik Mosta.Osvrnuo se i na slučaj trudnice Mirele Čavajde.

“Ovo je kompleksno pitanje, trauma za tu obitelj i tu ženu. Treba naglasiti da ovo nije klasičan pobočaj, radi se o djetetu u visokom stupnju trudnoće. Ovo je pitanje etičkog stava – koji su životi vrijedni življenja”, istaknuo je.

Dodao je kako to pitanje ne želi svesti na funkcioniranje zdravstvenog sustava.

“Većina ginekologa i liječnika nije spremna napraviti za to što kažu da je feticid a ne običan pobačaj. Uz to, komisija tvrdi da postoji šansa za liječenje djeteta. Smatram da je svaki život vrijedan življenja”, zakljuičio je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI