HAJDAŠ DONČIĆ OPLEO PO PLENKOVIĆU ZBOG AFERE U INI: ‘U HDZ je pao kao padobranac iz Bruxellesa i on ne poznaje sustav’

Screenshot N1

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić za N1 osvrnuo se na aferu u Ini te je komentirao što bi se trebalo učiniti po pitanju članova Nadzornog odbora.

“Jer što se tiče hrvatskih članova i Uprave i Nadzornog odbora, njih je izabrao HDZ, njihova je odgovornost za ovu epohalnu pljačku stoljeća”, dodao je Hajdaš Dončić.

“Nije cilj uništavanje Ine, HEP-a, nego je cilj oporbe promjena načina upravljanja, gdje se izbijaju svi koruptivni elementi i mijenjanje paradigme da nam javne tvrtke ne služe za akumulaciju ekstra profita i dobiti nego moraju služiti građanima”, kazao je Hajdaš Dončić.

Dodao je da je njihov cilj da se kroz Inu ili HEP novac vrati ili u proračun ili građanima kako bi se tako smanjili računi.

“Zar nije čudno, ako vi upravljate poduzećem s titulom dobrog gospodara, da vi ne znate da vam se plin kupuje po 17, a prodaje se po 200. Zašto to nije radila onda Ina i ostvarila ekstra dobit koji bi onda sukladno omjeru koje ima Hrvatska ostao u proračunu. Onda bi imali da postoji fiskalni kapacitet da se prebrodi ova kriza. Zašto se ne može prebroditi? Zbog korupcije”, smatra potpredsjednik SDP-a.“A ovih milijardu kuna je dva posto ukupne novčane mase koja cirkulira, dakle, sedam, osam posto ukupne novčane mase u Hrvatskoj, gotovine, ode na različite koruptivne radnje. Ako je takva situacija u Ini, što se tek događa u HEP-u, PLINACRO-u, Janafu. Pogledajte koliko novaca curi iz sustava države, ne možete onda reći da sustav funkcionira”, poručio je Hajdaš Dončić.

Komentirajući izjavu Andreja Plenkovićeva koji je jučer rekao da je bijesan te dodao: “Pojeo sam da ne kažem čega ovih godina, mahom tuđih.”

“Vjerojatno je gospodin Plenković umoran i za njega bi bilo najbolje da otiđe na dobro plaćenu poziciju u Bruxellesu. To je zapravo za njega. Malo vanjske politike, malo trkeljanja sa strane i to je to. Upravljačke sposobnosti nema”, komentirao je tu Plenkovićevu izjavu Hajdaš Dončić.

Smatra da premijer mora znati koga predlaže za predsjednika Uprave u deset najznačajnijih tvrtki.

“Gospodin Plenković je u HDZ pao kao padobranac iz Bruxellesa i on ne poznaje sustav. On je vjerojatno slušao neke svoje čudne savjetnike koji su mu određene ljude preporučili. Pogledajte koliko on čeka s imenovanjem određenih predsjednika uprave trgovačkih poduzeća. Barbariću u HEP-u nije produžen ugovor već tri godine, čovjek u Croatia Airlinesu je bio četiri godine prije nego je dobio ugovor na neodređeno. Kako ta firma može funkcionirati?”, rekao je Hajdaš Dončić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI