HAJDAŠ DONČIĆ U SVE UKLJUČIO SOA-U: Vijest da je u Fortenovu ušao arapski kapital sve uzbudio! ‘Nešto je čudno s tom kupnjom’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić također je komentirao vijest o tome da je arapski investitor kupio Sberbankove udjele u Fortenovi.

“Ovdje se radi o tvrtki koja utječe na BDP, pa sam zato danas zatražio izvješće od SOA-e, koja mora brinuti o nacionalnoj sigurnosti. Ovo je i jedna od najvećih kompanija po broju zaposlenih i prihodima i nešto je vrlo čudno ovdje. Mora se vidjeti je li ruska banka kršila sankcije i kako je uopće došlo do te transakcije. Nije nam svejedno kakav kapital ulazi u Hrvatsku i koja je ideja suvlasnika o upravljanju kapitalom”, rekao je Hajdaš Dončić za N1.

Smatra da će SOA morati napraviti izvješće o tome što se krije iza ove transakcije. “U kapitalističkom svijetu, gdje su profit i kapital iznad svega, postoje razni mešetari koji žele iskoristiti ovu situaciju s Rusijom. Sve su to stvari koje se događaju na dnevnoj razini. Postoje kompanije unutar EU koje žele poslovati s Rusima, pa treba biti vrlo oprezan i oštar s onima koji krše sankcije. Ljudi najviše zarađuju kada je ratno stanje”, rekao je.

“Plenković će vjerojatno o tome pitati istu tu instituciju. Ako je on premijer, morao je nešto znati o ovome. Građani moraju znati da su energija i hrana ključni resursi jedne države te niti jedna država koja želi biti suverena, ne može dozvoliti da razni špekulativni kapital ulazi u energetski sektor i sektor proizvodnje hrane. To je javno dobro na koje svi građani imaju pravo”.

Kaže da je upitno kako je došlo do transakcije. “Bit će zanimljivo pratiti kako će se odvijati cijela situacija. Sada će se najvjerojatnije u nekim dnevnim novinama otkriti pozitivne stvari o ulagaču, koji će potplatiti medije da pišu hvalospjeve o njemu u PR člancima. Tako funkcionira tržišna ekonomija u Hrvatskoj”, kaže šef saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI