HAJDAŠ DONČIĆ ‘ZAKUHAO’ SA SVOJIM ULTIMATUMOM: Stigle prve reakcije lijevih oporbenih stranaka: Benčić pomirljiva, Orešković odrješitija

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić postavio je svojevrsni ultimatum lijevoj oporbi time što im je rekao da imaju rok do travnja za donošenje odluke hoće li se priključiti SDP-u za zajednički izlazak na izbore. Nakon toga su stigle i prve reakcije lijevih oporbenih stranka, objavio je N1.

S jedne strane je Sandra Benčić bila uglavnom pomirljivog tona, a s druge strane je Dalija Orešković bila nešto odrješitija.

“Ništa se ne mora odlučiti na takav način. SDP ima svoje planove, odluke, ultimatume. To je njihova stvar i njihova komunikacija”, rekla je Orešković.

Dodala je da će se o tome kako bi trebalo izaći na izbore izjasniti predsjednik stranke Centar, Ivica Puljak.

“Moj stav je da sve političke stranke moraju prije svega ponuditi sadržaj jer smjena HDZ-a nije i ne smije biti jedini cilj. Hrvatska je institucionalno zapuštena država. Prema tome, polazišna točka ne bi trebala biti koje će se stranke okupiti u ovaj ili onaj blok nego bi trebali početi razgovarati kako bi Hrvatska trebala izgledati kada se HDZ jednog dana smijeni”, naglasila je Orešković.



Naglasila je potrebnu reformu izbornog zakona i teritorijalni preustroj.

S druge strane, Sandra Benčić je rekla kako je njima bilo “jako važno učvrstiti suradnju između SDP-a i Možemo u Zagrebu, što se neki dan potpisivanjem sporazuma i učinilo”.

“Također, bilo nam je važno učvrstiti suradnju u Saboru pa tako sljedeći tjedan izlazimo sa zajedničkim inicijativama. Što se tiče samih izbora, vidimo da izbori niti su najavljeni, a prema onome što vidimo da će se izborni zakon mijenjati tek u 9. mjesecu, možemo zaključiti da prije 2024. godine neće biti izbora”, rekla je Benčić.

Naglasila je kako nema nikakvih službenih razgovora s SDP-om na temu izbora.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI