HAJKA POLITIČARA PROTIV NEOVISNIH MEDIJA! I ‘osebujni’ Krešo Beljak bi zatvarao politički nepodobne novinare

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Krešo Beljak, predsjednik Hrvatske seljačke stranke ponovno šokira objavama na društvenim mrežama. Ovaj puta je na skandalozni način komentirao slučaj uhićenja urednika i vlasnice novina 7Dnevno zbog navodne iznude Nikice Gabrića. Beljak se u svojoj objavi ponadao da će se slični scenarij ponoviti i u slučaju drugih medija koje vidi kao ideološki nepodobne.

Prije mjesec dana Beljak je šokirao hrvatsku javnost kada je na društvenim mrežama ustvrdio da UDBA nije ubila dovoljno hrvatskih emigranata. Zbog te objave su se od njega ogradili i koalicijski partneri, te se i sam morao ispričati. Sada bi Beljak zatvarao portale koji pišu ono što se njemu ne sviđa.

“Ovakvi sramotni “portali” već godinama rade na taj način. Jedna lasta ne čini proljeće, ali ovo je svakako jedna od boljih vijesti u zadnje vrijeme. Nadam se da će uskoro doći na red i direktni, kamenjari, maxovi, hopovi, narodi..” napisao je Beljak, navodeći redom portale koji su percipirani kao politički “desni”.

Twitter Krešo Beljak

Beljak je tako sramotno pozvao na pravosudni progon protiv portala koje vidi kao politički nepodobne. Beljakov tvit dolazi nakon najave novog zakona medijima koji značajno ograničava medijske slobode i predviđa visoke kazne za, primjerice, vijesti koje “nisu nepristrane i profesionalno korektne te ne potiču na slobodno oblikovanje mišljenja”. Očito je da etabliranim strankama smeta neovisno novinarstvo u Hrvatskoj, te rade sve što mogu da se ono ograniči.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI