HAK: Jak vjetar puše na autocesti A1 između mosta Miljanica i tunela Mala Kapela, na većini ostalih cesta vozi se bez posebnih ograničenja

ilustracija

Pojedine ceste zatvorene su zbog radova

U većem dijelu zemlje vozi se po suhim kolnicima, osim na širem riječkom području gdje su kolnici mokri i skliski zbog kiše. Mjestimice jak vjetar puše na autocesti A1 između mosta Miljanica i tunela Mala Kapela. Magla mjestimice smanjuje vidljivost između tunela Mala Kapela i Otočac. Na većini ostalih cesta vozi se bez posebnih ograničenja osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Oprez je potreban:

  • predmet na kolniku na autocesti A3 između čvorova Novska i Lipovljani u smjeru Bregane

NAJAVA RADOVA:

  • 21./22. ožujka od 22:00 do 01:00 na autocesti A1 u tunelu Sveti Rok (225+053 km) u smjeru Zagreba, prekidat će se promet četiri puta po maksimalno 15 minuta, zbog radova.
  • od 18.03. od 08:00 sati do 01.07. do 20:00 sati zbog sanacije nadvožnjaka na Slavonskoj aveniji u Zagrebu i Aveniji Marina Držića od 00:15 sati do04:20 vozit će se suženim kolnikom, uz privremenu regulaciju.
  • od 18.03. do 23.03. od 08:00 do 18:00 sati bit će zatvorena ŽC3161 Stružec-Osekovo-Gornja Gračenica, u naseljima Donja Gračenica i Osekovo. Obilazak: Donja Gračenica-Voloder-Popovača-Stružec-Osekovo.
  • zbog radova na Mostu slobode u Zagrebu od subote, 16. ožujka u 07:00 sati do petka 16. kolovoza u 20:00 sati, zauzimat će se dio kolnika, a promet će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu. Tijekom izvođenja radova bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista u zoni radova.

U nedjelju 17. ožujka 2019. godine od 9 sati, u organizaciji Atletskog kluba Maksimir iz Zagreba održat će se polumaratonska utrka na 21 km i utrka građana na 5 km na kojoj će sudjelovati oko 1500 trkača. Uspostavit će se privremena regulacija prometa kojom je predviđena potpuna zabrana prometa za sva vozila:

  • od 6.30 do 13 sati Ulicom Hrvatske bratske zajednice (zapadni kolnik),
  • od 8.30 do 13 sati Ulicom Hrvatske bratske zajednice i Mostom slobode (oba smjera), Avenijom Većeslava Holjevca (od Mosta slobode do Avenije Dubrovnik), Antallovom ulicom, Cimermanovom ulicom od Antallove do starog Savskog mosta, Ulicom D. Tomljanovića Gavrana (od SR Njemačke do Av.V.Holjevca)

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu jug-sjever i obratno su: Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Držićeva avenija; Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Selska cesta – Ilica.
Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu istok-zapad i obratno su: Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija; Avenija Dubrovnik od rotora Remetinec do rotora Zapruđe.

Nakon starta utrke u 9 sati te prilikom prolaska trkača Vukovarskom i Savskom cestom za vrijeme zabrane prometa u trajanju od najduže 30 minuta, alternativni pravci su kolnikom Avenije Dubrovnik (istok-zapad) i „zeleni valovi“ smjerovi istok i zapad.

Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Više na: https://www.hak.hr/vijest/842/obvezna-zimska-oprema-2018.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI