HAK: Na nekim cestama ograničenja zbog jakog vjetra

ilustracija

Pojedine ceste zatvorene su zbog radova

Životinja (uočen je pas) na autocesti Goričan-Zagreb na čvoru NOVI MAROF. Molimo korisnike za dodatan oprez.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je (od 4,25h) za sve skupine vozila u oba smjera.

Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina) na:

  • Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene;
  • brzoj cesti Draga-Šmrika (A7);
  • lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107).

Ograničenje brzine zbog jakog vjetra je i na autocestI A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te na autocesti A6 Rijeka -Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

NAJAVA RADOVA:



  • 22.03. od 14:00 do 15:30 i od 16:10 do 16:50 sati bit će ztvorena DC100 kod trajektnog pristaništa Porozina, zbog građevinskog miniranja;
  • 22. ožujka u jutarnjem terminu zbog redovnog održavanja bit će zatvoren vozni trak ulaza u tunel Sv. Kuzam u smjeru čvora Draga-čvor Sv. Kuzam.

Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Više na: https://www.hak.hr/vijest/842/obvezna-zimska-oprema-2018.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI