HAK: U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski, u priobalju puše bura

ilustracija

Zbog snježne vijavice zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica;
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • Paški most.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina) na:

  • Krčkom mostu;

Za dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina) na cestama:

  • Jadranskoj magistrali (DC8) Bakar-Karlobag;
  • A7 čvor Draga-čvor Šmrika;
  • LC58107 Križišće-Kraljevica.

Zbog snježne vijavice zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i Slavoniji. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima.Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

NAJAVA RADOVA:

  • u noći 21./22. ožujka od 22:00 do 01:00 na autocesti A1 u tunelu Sveti Rok (225. +053 km) u smjeru Zagreba, prekidat će se promet četiri puta po maksimalno 15 minuta, zbog radova.

Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Više na: https://www.hak.hr/vijest/842/obvezna-zimska-oprema-2018.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI