HAK: Vozači strpljenja! Očekuje se pojačan promet na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Srbijom i Bosnom i Hercegovinom

screenshot

Kolinici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Lici, Hrvatskom primorju, dijelu Dalmacije, Slavonije i Baranje. Mogući su odroni. U Gorskom kotaru i Lici ponegdje ima i magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, u oba smjera.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI