Hasanbegović o izbacivanju Darka Milinovića iz HDZ-a: ‘Ljevica ima novog vođu…’

screenshot/rtl

“Takozvana ljevica u klasičnom stranačkom obliku više postoji“, komentirao je u ponedjeljak izbacivanje Darka Milinovića za RTL dr. sc. Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku, bivši HDZ-ov ministar kulture.

“Ljevica ima svog novog vođu, on se zove gospodin Andrej Plenković. On je Hrvatsku demokratsku zajednicu, njegovim riječima, podvrgao transformacijskom procesu“, zaključio je dr. sc. Hasanbegović kojeg je HDZ 2016. isključio iz stranke.

Podsjetimo, dr. sc. Hasanbegović također je izbačen iz HDZ-a, ali ne odlukom Visokog časnog suda, nego navodno automatizmom jer se kandidirao na listi druge stranke.

Darko Milinović, član predsjedništva HDZ-a, ličko-senjski župan i bivši ministar zdravstva, izbačen je iz stranke jer je HDZ-ov Visoki časni sud odlučio da nije poštivao stranačku disciplinu.

Časni sud je Milinoviću već početkom siječnja dao opomenu, zbog nepoštivanja stranačke stege. Oni su odlučili da dolazak s pristašama pred središnjicu, u znak prosvjeda zbog višekratnog odgađanja lokalnih izbora u Lici, nije demokratski. Milinović je tvrdio da središnjica ne želi organizirati stranačke izbore dok ne osigura pobjedu svog kandidata Kustića.



No, u pozadini sukoba, najvjerojatnije je kontrola NP Plitivička jezera, koji je najvažniji ekonomski resurs, gospodarski i demografski opustošene, Like.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI