Hasanbegović o posjetu Arkanovog suradnika: ‘Sasvim u duhu Bandićevih palanačkih estetsko-političkih kriterija’

screenshot

Nakon Jagodine, na redu su Šabac, Loznica, Leskovac i Bajna Bašta

Zlatko Hasanbegović, zastupnik Nezavisnih za Hrvatsku u Gradskoj skupštini Grada Zagreba uputio je oštre kritike na račun zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog upućenog poziva Draganu Markoviću Palmi.

Zagrebačko-jagodinski susret na vrhu je sasvim u duhu Bandićevih palanačkih estetsko-političkih kriterija. Nakon Jagodine, na redu su Šabac, Loznica, Leskovac i Bajna Bašta. U prvi mah sam mislio da je vijest o posjetu Palme šala”, kazao je Hasanbegović.

Također se osvrnuo na politiku Ive Josipovića za koju smatra da ju je nastavio Bandić.

Bandić samo nastavlja politiku Ive Josipovića koji je svirao u Banja Luci glasovir Miloradu Dodiku, a primio je u Zagrebu i Borisa Tadića koji mu je donio protuhrvatski pamflet časopis Zenit”, smatra Hasanbegović.

Poručio je da je siguran da će zagrebačke LGBTQ udruge u znak prosvjeda u proračun vratiti novac dobiven od Grada Zagreba budući da je Palma istaknuti verbalni homofob.



Palma je Titov gardist, pa će i tu naći poveznicu s Bandićem”, zaključio je Hasanbegović za 24 sata.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ”u ime svih Zagrepčana i svoje osobno ime” uputio je Draganu Markoviću Palmi najsrdačnije pozdrave i pozvao ga u Zagreb, a ovaj političar pozivu se i odazvao te je u petak, 2. studenog doputovao u hrvatsku metropolu.

Arkanov suradnik koji Oluju smatra genocidom

Inače, ovaj političar bio je gradonačelnik Jagodine, a sada je predsjednik skupštine tog grada u Srbiji i predsjednik stranke Jedinstvena Srbija. Palma je poznat po bliskoj suradnji s ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom s kojim je 1993. godine osnovao Stranku srpskog jedinstva.

Na novinarska pitanja o Arkanu nakon sastanka s Bandićem nije htio odgovarati, a unatoč činjenici da je s ovim ratnim zločincem stranku osnovao ’93., novinarima je kazao da je u politiku ušao tek 1995. godine.

Vrijedi spomenuti i kako je Palma uoči ovogodišnje obljetnice Oluje prozvao hrvatsku predsjednicu zbog odlikovanja uručenih hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Gotovini i Markaču mesto je u zatvoru, a ne na svečanosti proslave Oluje, gde će biti odlikovani za počinjeni ratni zločin. Haški tribunal treba da se stidi, jer je sudio samo Srbima,a ne po pravu i pravdi. Kolinda Grabar Kitarović je Tuđmanov naslednik u rukavicama”, kazao je Marković te dodao kako “Hrvati slave Oluju tijekom koje su ubijali nemoćne, stare, žene, djecu, koji su u kolonama bježali od ustaša u Srbiju”.

Bandiću, čini se, ove činjenice ne smetaju pa je tako kazao da svatko ima svoj put.

Treba se okrenuti naprijed”, rekao je Bandić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI