Hasanbegović odbrusio Benčić! Zaiskrilo na sučeljavanju! Pogledajte što joj je rekao! Kampanja ušla u završnicu

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U nedjelju će Zagreb dobiti novog gradonačelnika, nasljednika Milana Bandića. U drugom krugu građani biraju između Tomislava Tomaševića i Miroslava Škore.

Završni dani kampanje

Kampanja je ušla u završnicu i vrlo je burna i žestoka. A za koga će nakon svega odlučiti Zagreb i birači saznat ćemo u nedjelju.

O jedno od završnih sučeljavanja stavova pak imali su u emisiji U mreži Prvog na Hrvatskom radiju  Sandra Benčić iz Možemo i Zlatko Hasanbegović iz Domovinskog pokreta.

Sandra Benčić objasnila je o čemu se radi s financijskim izvještajima iz raznih udruga koje su jučer objavili iz Škorinog stožera tvrdeći da su isisali iz proračuna pola milijarde kuna.



“Radi se o financijskim izvještajima udruga u kojima su pojedinci bili zaposleni, kao jedan od 20 ili 25 zaposlenih. Ti izvještaji su predstavljeni kao ekskluziva, a oni nisu skriveni, oni se svake godine objavljuju na stranicama organizacija. I sad se želi nas dovesti u situaciju da se branimo zbog toga što smo za male plaće, konkretno Tomašević 6700 u Zelenoj akciji, ja 7500 u Centru za mirovne studije, uspjeli iz EU fondova povući milijune kuna za socijalne usluge za naše građane, i to one usluge koje država nije nikad pružila. Mi ćemo to raditi sad za sve građane i u tome biti uspješni kao što smo i dosad bili”, rekla je Benčić.

“Sandra Benčić se bavila ideološkom propagandom obilato donirana od stranih donatora više od jednog desetljeća i koji su stvorili ono što nazivamo agentima od utjecaja, koji sada pretendiraju preuzeti apsolutnu vlast u Gradu Zagrebu, a koja se može ograničiti samo pobjedom Škore. Možemo je moj lijes držalo pred Ministarstvom kulture…”, rekao je Hasanbegović.

“Te 2016. godine okupili su se ljudi iz kulturnog miljea… Jako mi je žao što gospodin Hasanbegović i Škoro žive u vremenu politike u kojoj je jedino bitno detektirati unutarnjeg i vanjskog neprijatelja i koristiti se metodama podmetanja. Zapravo ova borba možda i nije fer jer mi se borimo u 2021. s problemima koje građani imaju danas, a vi ste u 1945. s problemima i metodama koje nikome nisu zanimljive i relevantne”, rekla je Benčić.

Međusobna prozivanja

“Vama je teško pojmiti da smo mi za plaće za koje smo radili i sredstva koja smo prikupili radili sve što smo radili. Ja sam dala tisuće pravnih savjeta, pisala tisuće tužbi, dobila tisuće presuda na europskim sudovima. Vi ne možete vjerovati da smo radili za tu plaću i da nismo uzeli otpremnine niti dobili povlaštene kredite kao Škoro, kao Lederer koja si je isplaćivala uz plaću još i autorski honorar… Revizija je utvrdila da je Škoro uzeo otpremninu nezakonito i da je isto tako dobio povlašteni kredit… Sve što smo mi radili je prošlo ne samo našu reviziju nego i stroge EU revizije i nikad nije utvrđeno da je i ijedna lipa potrošena nenamjenski”, rekla je Benčić.

“Gospodin Škoro želi zadržati one interese koje je imao i kad je surađivao s Bandićem jer želi politiku kontinuiteta. Nakon nedjelje bit će svima jasno i nikad više nikome neće pasti na pamet koristiti ovakvu vrstu kampanje, difamacije, podmetanja, udbaške metode…”, kazala je Benčić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI