HASANBEGOVIĆ ŽESTOKO PROZVAO TOMAŠEVIĆA: Otkrio neke zanimljive podatke, a zbog jedne stvari ga usporedio s Bandićem!

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Miroslav Škoro i Domovinski pokret ulaze u drugi krug izbora u Zagrebu i u borbu za gradonačelničku fotelju protiv uvjerljivog pobjednika prvog kruga izbora Tomislava Tomaševića iz platforme Možemo.

Saborski zastupnik DP Zlatko Hasanbegović za N1 je komentirao rezultate lokalnih izbora. Posebno se pak dotaknuo i komentirao je prosvjede koje je Tomašević predvodio u Zagrebu.

“Ne radi se o skupini volontera koji su na kruhu i vodi”

“U svakom trenutku sjedenja na toj cesti, Tomašević je putem stranih dotacija uzimao mjesečnu plaću koja je u svakom trenutku bila veća od mjesečne plaće hrvatskog učitelja ili medicinske sestre. To nije protuzakonito, ali ne radi se o skupini volontera koji su na kruhu i vodi sjedili na cesti i spavali u vrećama za spavanje već o ljudima koji su bili financirani. Tomašević je bio djelatnik nečega što je pretenciozno nazvano institutom, a zapravo je bila udruga dotjerana, ne samo iz stranih izvora, već i iz hrvatskog državnog proračuna. On je bio zaposlenik te udruge i primao plaću”, rekao je Hasanbegović.

Hasanbegović smatra da je Tomaševićevo aktivističko djelovanje bilo uvertira u političku aktivnost.



“To je bila priprema za političku aktivnost. Cijelo desetljeće aktivizma financirano iz stranih avansa bilo je pravan za političko djelovanje. To što zovemo zelenom ljevicom uistinu nije protukapitalistička stranka, to je avangarda stanovitih oblika kapitalizma”, kazao je Hasanbegović.

Komentirao je i jutrošnju izjavu Urše Raukar iz platforme Možemo koja je kazala da očekuju “da svi pročelnici i direktori Holdinga stave mandat na raspolaganje”. Hasanbegović također očekuje istu stvar.

“Korjenite promjene su ključna riječ i o tome su se izjasnili birači na ovim izborima. Stavljanje mandata na raspolaganje je u konačnici moralni čin i to se uistinu očekuje od svih. O tome postoji suglasje”, rekao je Hasanbegović.

Kazao je da je riječ promjena zajednička riječ Škori i platformi Možemo!, ali da “postoje razlike o tome na koji način i po kojem kriteriju” bi se te promjene provodile.

“Ja sam posljednja osoba u ovoj zemlji koja bi bila protiv stavljanja svih mandata na raspolaganje. Bitno je artikulirati supstancijalne razlike između Tomaševića i Škore, jasno biračima ukazati što se krije iza platforme, na prvi pogled komunalnih entuzijasta, vozača bicikla, a zapravo jedne ideološke platforme koja na neki način želi ideološki kolonizirati grad Zagreb i koja je u svome pretpolitičkom djelovanju, tzv. civilnom društvu provodila sve ono što zamjeraju Bandiću. Mnogi od njih su bili dobro dotjerani i klijenti tog istog Bandića“, kazao je Hasanbegović i dodao:

“Riječ je o jednoj interesnoj hobotnici, obilato dotjeranoj iz inozemstva koja je u svojoj pretpolitičkoj povijesti prije prelaska na političko-stranačko područje unutar sebe funkcionirala kao preslika modela vladavine Milana Bandića. Ono što su Bandić i taj model predstavljali u Zagrebu, Tomašević je u svom core biznisu, koji se zove nevladin aktivizam, bio an o.g. Bandić.”, kaže Hasanbegović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI