HDZ ĆE POLUDJETI KAD GA ČUJE: ‘Znate da sam brutalno iskren, oni su lopovi, bili, bit će i ostat će’

Foto: Marko Todorov/cropix

Fred Matić, aktualni zastupnik u Europskom parlamentu, za N1 Studio uživo govorio je o aktualnoj aferi u Ini te događanjima u HDZ-u. “Draga nacijo, popušili smo. Znate da sam uvijek surovo iskren. Nema drugog izraza za to, HDZ-ovci su lopovi, bili, bit će i ostat će”, rekao je Matić

Navodi kako su Mađari dobili upravljanje Inom, no nitko ne postavlja pitanje kako su dobili većinski paket. Branitelji su rekli da nema tih novaca za koje bi prodali dionice Ine, kaže, a onda su za tjedan dana promijenili mišljenje i prodali ih.

“Što smo skuhali, to treba i pokusati”

“Što smo skuhali, to sad treba i pokusati”, kaže. Navodi kako je Plenković obećao da će vratiti Inu u hrvatske ruke, a 6 godina poslije nije napravio ništa. “U politici nema milosti, vladaju samo interesi”, kaže.

“Evo Mađara jučer, veliki srbijanski prijatelji, nisu stavili veto na ova događanja u Srbiji da nema više uvoza ruske nafte preko Hrvatske, mogli su intervenirati, ali nisu. Oni su zaštitili svoje interese, a Hrvatska, Srbija i svi ostali, tko vas šiša”, rekao je Matić.

Navodi kako Vučić koketira sa svima, sjedi na 3 stolice. “Predsjednik Srbije rekao je da Hrvatska nije ništa kriva, nego radi ono što radi već 80 godina, pa evo, mogu ja reći, hvala ti, Aleksandre Vučiću, što smo otkrili posljednju volju Ante Pavelića, koji je rekao ‘čuvajte mi Hrvatsku pa zabijte Srbiji gdje god stignete'”, rekao je.

“Ako želite biti dio EU, morate igrati po europskim pravilima”

Kaže da može razumjeti njihovu želju da dobiju naftu jeftinije, ali navodi kako ju želimo i mi. “Ako želite biti dio EU, morate igrati po europskim pravilima. Europa mora biti jedinstvena ako mislimo stisnuti Putina, zima tek počinje”, rekao je te dodao: “Europa se opredijelila za strategiju koja je jedina moguća, druga opcija je sudjelovanje u ratu, što naravno nitko ne želi.”

“Bolje je smrznuti se u uredu nego u ukrajinskom rovu”

Matić navodi kako je bolje malo se smrznuti u uredu nego se smrzavati u ukrajinskim rovovima na minus 20.

“Kao što je srpski narod naivan i guta sve što im plasira Vučić, tako i hrvatski narod funkcionira s HDZ-om”, rekao je te poručio da Vučić žanje što je sadio svo ovo vrijeme, no to su njihove slatke brige.

Matić je napomenuo i da ne želi da mu se više spominje Hrvoje Zekanović. “Vidio sam ga jučer kako se rukama i nogama bori za HDZ, degutantno je to bilo za gledati, no sigurno to nije radio besplatno. Treba mu poručiti da pogleda Orwellovu Farmu, on sigurno nije zeko, nego neka druga životinja”, rekao je.

Dodao je kako smatra da HDZ još nije jako zabrinut oko Ine. “Vidite da još braniteljske udruge nisu aktivirane, oni su kao nuklearna eksplozija kod Putina. Stoga, ako Putin još može izdržati bez upotrebe nuklearnog oružja, tako i HDZ još nije upotrijebio braniteljske udruge”, rekao je te dodao:

“Nema braniteljskih udruga koje nisu na daljinskom upravljaču HDZ-a, znaju oni gdje je ruka koja ih hrani, nauštrb umirovljenika i sirotinje – no i oni ipak svi glasaju za HDZ”, rekao je te zaključio: “Gumb još čeka pa je situacija još zadovoljavajuća.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI