HDZ IZVUKAO TEŠKU ARTILJERIJU, PENAVI STIGAO ŽESTOKI ODGOVOR! ‘Nije moguće da nije znao za kriminal svog prijatelja Branimira, hoće li možda podnijeti ostavku?’

Foto: Bruno Konjević, Davor Pongračić/arhiva/Cropix

U akciji Uskoka u utorak su uhićeni sutkinja Maja Šupe, poduzetnik Blaž Petrović, ali i bivši HDZ-ov vijećnik te odvjetnik Branimir Zmijanović, koji je bio kasnije član Mosta i Domovinskog pokreta. Njegovu je suprugu Domovinski pokret kandidirao i za Sabor, a upravo zbog njih HDZ-ovci su se u srijedu obrušili na šefa DP-a Ivana Penavu preko svog Facebook profila.

Supruga Branimira Zmijanovića, Ljiljana također je nesuđena ravnateljica JU Nacionalni park Krka. Umjesto nje na taj položaj izabrana je Nella Slavica što je ona jako sporila pozivajući se to što nije ispoštovano njezino pravo prednosti kao hrvatske braniteljice čime bi imala prednost prilikom natječaja.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Penava se trese zbog razotkrivanja svoje koruptivne šibenske mreže! Nemoguće je da Penava nije znao za kriminal svog prijatelja Branimira Zmijanovića! Iza Zmijanovićeve rabote bjelodano stoji vrh Domovinskog pokreta! Stavljanje supruge uhićenog Zmijanovića na visoko mjesto na listu za #SaborRH nepobitni je dokaz da je vodstvo DP-a umiješano u ovu sramotnu aferu! I tako dalje…

Tako bi otprilike glasile izjave oporbenih čelnika da se umjesto o DP-ovcu Zmijanoviću radi o bilo kojem članu HDZ-a, makar i najniže rangiranom, bez ikakvog utjecaja na politiku stranke.



I dok je u Aferi INA osumnjičeni Škugor imao toliku „potporu vodstva HDZ-u“ da je glatko propao na izborima i za člana Gradskog odbora HDZ Zagreb i za izaslanika na Općem saboru HDZ-a, jučer privedeni Zmijanović bio je, kada je kao vijećnik u Šibeniku napustio #HDZ, zvijezda DP-a, „potvrda“ da će „DP pobijediti“, da „uživaju podršku naroda“, da ih „ništa ne može zaustaviti“… Bla bla.

Ni to što su se viđeniji DP-ovci javno hvalili bračnim parom Zmijanović i naslikavali s njima (ili to što je Zmijanović dizao DP u nebesa), međutim, nije nikakav „dokaz“ o umiješanosti vodstva DP-a u šibenski slučaj. Niti bismo to ikada tvrdili. Želimo samo plastično predočiti kako u oporbi – bilo da je riječ o Penavi ili Benčić, Grmoji ili Grbinu – vladaju dvostruki kriteriji.

Hoće li vrli Penava zbog ove afere „za koju je morao znati“ podnijeti ostavku i zatražiti izvanredne izbore u DP-u? Hoće li se odreći svog saborskog mandata jer je to „jedini spas za Hrvatsku“?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI