HDZ NIJE OSTAO DUŽAN ŠIMUNOVIĆU! Iznijeli i neugodne detalje i poručili: ‘Nije mogao izaći iz stranke, on je već isključen’

Photo: Marko Prpic/Vecernji list

Iz zagrebačkog HDZ-a su priopćili da je Ante Šimunović već ranije isključen iz HDZ-a zbog povreda članskih obveza i kršenja etičkog kodeksa, pa nije mogao uputiti zahtjev za ispisom iz članstva kako je u ponedjeljak prenio medijima.

“Gospodin Ante Šimunović već je ranije, sukladno odredbi članka 19., a u svezi čl. 11. Statuta HDZ-a zbog osobito teških povreda članskih obveza te kršenja etičkog kodeksa, isključen iz članstva Hrvatske demokratske zajednice”, navode u Gradskom odboru HDZ-a.

Sukladno tome, ističu, nije mogao podnijeti zahtjev za ispisom iz članstva, kako sugerira u dopisu koji je poslao medijima.

Ante Šimunović, voditelj predizborne kampanje nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Vesne Škare Ožbolt, izjavio je u ponedjeljak  da je nakon dugogodišnjeg članstva u HDZ-u istupio iz te stranke.

“Danas sam, sukladno statutu HDZ-a, izjavom istupio iz članstva HDZ-a”, rekao je Šimunović istaknuvši kako je to učinio zbog klijentelističke mreže u zagrebačkom HDZ-u koja je u proteklih osam godina, kaže, kreirana zajedno sa Strankom rada i solidarnosti.



Žestoko napao Plenkovića

Šimunović je tijekom ponedjeljka objavio kako istupa iz stranke te moli da ga se izbriše iz evidencije. Govorio je kako je u HDZ ušao kao maturant, ali i kako je od tada pokušavao promijeniti stvari unutar stranke, ili bar zagrebačkog ogranka.

Optužuje potom stranku da je nakon dvaju koalicijskih mandata sa strankom BM365 “kreirala klijentelističko-koruptivnu mrežu u gradu Zagrebu”, a govori i kako je očita bila namjera predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića koji je navodno htio podariti Milanu Bandiću još jedan mandat, kako govori Šimunović.

Dodaje kako zato kandidat nije Damir Vanđelić, ravnatelj Fonda za obnovu.

“Tek kada se raspusti GO HDZ-a Zagreba, HDZ će moći započeti povratak na pozicije relevantnog čimbenika u gradskoj politici. Osobno više ni na koji način, pa ni formalnim članstvom u stranci, ne želim pridonositi HDZ-u u gradu Zagrebu”, zaključio je pa dodao da na izborima podupire Škare Ožbolt.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI