HDZ odaslao poruku SDP-ovom gradonačelniku: “Ostavite Podravku na miru!”

IZVOR: HDZ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE.

“Unutarstranački sukob u SDP-u Koprivničko-križevačke županije županijskog predsjednika Mladena Kešera i gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića bespotrebno se prelama na leđima zaposlenika koprivničke Podravke i baca sjenu na rekordne poslovne rezultate koje Grupa Podravka nastavlja ostvarivati i u prva tri mjeseca 2019. godine”, započinju svoje priopćenje iz ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

Naime, podravsko-prigorski HDZ odlučio se na javno istupiti zbog prosvjeda protiv kojega je protiv poslovne odluke Podravkine uprave o preseljenju Tvornice voća u Varaždin organizirao predsjednik županijskog SDP-a Mladen Kešer.

“Istupi lokalnih čelnika u posljednja dva tjedna, prvenstveno gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića, vezani uz poslovanje Podravke i odluke Uprave kompanije, temeljeni su na iznošenju krivih informacija te, s druge strane, na unutarstranačkim previranjima i sukobima u podravsko-prigorskom SDP-u.

Lokalni čelnici SDP-a, dok je ista ta stranka na čelu Podravke imala svog čovjeka, nisu se bunili prilikom zatvaranja klaonice u Danici niti pekare, kao ni u slučaju prodaje Studenca, što je za izravnu posljedicu imalo zatvaranje 1.500 radnih mjesta. Također, nisu se bunili niti prilikom ulaganja i otvaranja novih tržišta – Afrika, MENA (Bliski istok i Sjeverna Afrika) te Kina koja su kontinuirano od 2015. godine odstupala od zadanih planova.

Danas koprivnička Podravka zapošljava 200 radnika više nego početkom 2017. godine, a najavljena su i nova zapošljavanja te unapređenja materijalnih prava zaposlenika. Dobri pozitivni rezultati Grupe Podravka iz 2018. nastavljeni su i u prva tri mjeseca 2019. godine. Dobit prvog kvartala, pokazuju službeni podaci Podravke, iznose 80,1 milijun kuna i dosegla je najvišu razinu u povijesti, dok je prošle godine u istom razdoblju ostvareno 69,8 milijuna kuna što predstavlja rast od gotovo 15%.

ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije poziva čelnike SDP-a Koprivničko-križevačke županije, a posebno gradonačelnika Koprivnice, SDP-ovog Mišela Jakšića, da kao prvi čovjek Grada Koprivnice, koji kreira gospodarske politike, da u vremenu kad je otvoreno Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću oko Nacrta Programa olakšica investitorima u poduzetničkim zonama Dravska i Radnička u Koprivnici, razmisli i promjeni odluke koje opterećuju razvoj gospodarstva i poduzetništva, što se dokazuje upravo na primjeru Podravke, koja od početka 2019. godine na konto komunalne naknade ima trošak na godišnjoj razini za gotovo dva milijuna kuna. Takvo nerazumijevanje dovodi do toga da poduzetnici odabiru jedinice lokalne samouprave koje imaju više razumijevanja i ne treba, na taj način poticati odlazak poduzetnika iz Koprivnice”, zaključuju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI