HDZ-OV BAČIĆ JE BIO JASAN I DECIDIRAN: ‘Onaj tko se ne cijepi neće dobiti covid potporu države’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić pozvao je zaposlene koji primaju potpore za očuvanje radnih mjesta da se cijepe, jer necijepljeni, najavio je, neće dobiti potporu od države.

Bačić je novinarima u Saboru izjavio da su Vlada i Nacionalni stožer civilne zaštite pokazali veliku odgovornost prema građanima u borbi protiv epidemije covida-19, pri čemu je, kazao je, zakonskih izmjenama omogućeno Stožeru da se učinkovito bori protiv virusa.

“S druge strane, vodeći se načelom solidarnosti, malo koja država u EU je u odnosu na visinu BDP-a izdvojila sredstva kako bi pomogla realnom sektoru. Riječ je o otprilike 17 milijardi kuna u proteklih 16 mjeseci za 120.000 poduzetnika i oko 700.000 radnih mjesta”, istaknuo je.

Kroz mjere za očuvanje radnih mjesta i likvidnosti poduzetnika, ocijenio je, Vlada je učinila maksimum kako bi pomogla građanima da što bezbolnije prođu kroz ovu krizu.

“Zato mislim da je sada s pravom za očekivati od tih istih sugrađana da – nakon što smo 16 mjeseci činili sve za očuvanje radnih mjesta i s obzirom na to da nam je stalo do očuvanja zdravlja nacije, a cijepljenje je jedna od metoda – cijepljenjem čim prije pomognu izlasku iz ove zdravstvene krize”, poručio je Bačić.



Kao jedan od načina na koji Vlada promišlja kako bi promovirala cijepljenje i dala doprinos podizanju svijesti o potrebi cijepljenja navodi ograničavanje dostavljanja covid potpora sugrađanima koji “nemaju tu potrebnu dozu odgovornosti da se cijepe i tako pridonesu što kvalitetnijoj obrani od epidemije”.

Ustvrdio je da je svaki drugi zaposlenik u realnom sektoru, na ovaj ili onaj način, dobio potporu od države za očuvanje radnog mjesta, što smatra dovoljnim pokazateljem kako je vladajućima stalo da očuvaju gospodarstvo i likvidnost poduzetnika.

Da bi zaposlenik dobio potpore trebat će svom poslodavcu dostaviti covid potvrdu, najavio je Bačić i dodao da, ako te potvrde nema, onda neće biti proslijeđena ni potpora.

Upitan neće li tako zaposleni u državnoj i javnoj upravi biti privilegirani jer ih nitko ništa neće pitati, Bačić je odgovorio da nitko ništa neće pitati ni zaposlene u realnom sektoru koji ne primaju covid potporu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI