HDZ-ov BAČIČ JE BIO JASAN: Ovo se neće svidjeti Škori! Predviđa mu debakl u Zagrebu

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Izbori koji će privući možda i najveću pažnju i intrigu su oni koji će se voditi za prvog i novog čovjeka na čelu Zagreba. A sve zbog nedavne smrti Milana Bandića, kampanja se zahuktala a i kandidata je sve više. U utrku se proteklog tjedna uključio i čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro. On će zasigurno probati pridobit dio glasača Bandića no na isti taj dio cilja i HDZ-ov kandidat Davor Filipović.

No HDZ se ne stigne baviti samo svojoj kampanjom u Zagrebu već imaju i puno drugih problema, ponajviše onih što ih napuštaju brojni članovi prije svega u slavonskim ograncima.

Sve to je komentirao Branko Bačić predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Saboru.

“Ovo što se trenutno događa u HDZ-u ne bih promatrao drugačije nego u kontekstu završetka unutarstranačkih izbora i pripreme za lokalne izbore. I prije je dio članova HDZ-a, nezadovoljan rezultatima izbora ili nemogućnošću podrške svoje stranačke baza, napuštalo ili se odvajalo od HDZ-a”, kazao je Bačić o odlasku članova iz stranke.

Osvrnuo se i na vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu koji je napustio HDZ nakon unutarstranačkih izbora.



“On je i prije toga ukazivao na određene razlike između njegova pristupa i pristupa HDZ-a i Vlade kad je u pitanju postupanje na razini države i Vukovara. Uvjereni smo da ćemo s našim kandidatom Nikolom Mažarom pobijediti, a ne interesira me Domovinski pokret niti gledam u njihovo dvorište kao što oni pozorno gledaju u dvorište HDZ-a”, poručio je Bačić u Točki na tjedan.

Naravno morao je komentirati i situaciju i kampanju u Zagrebu kao i kandidaturu  Miroslava Škore.

“Mislim da Škoro nema šanse u Zagrebu. On može uzeti određene glasove na desnom biračkom spektru, ali ne toliko da bi ugrozio našeg kandidata. Uvjeren sam da će naš kandidat ući u drugi krug”, dodao je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI