HDZ-OV GRADONAČELNIK OSTAO BEZ PRIMANJA ALI SU TOME DOSKOČILI: Dobio posao u Domu zdravlja iako je pod istragom USKOK-a!

.Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić, još je jedan u nizu članova HDZ- a koji su upali u aferu i pod istragom su USKOK-a. Naime pod istragom je za malverzacije i u namještanju gradskih poslova i prijetnjama o čemu je javnost doznala sredinom siječnja.

Zbog toga je nakon što se otvorila istraga nad njim dao ostavku u Saboru gdje je bio izabrani zastupnik. No tada se za samog Puljašića pojavio problem, naime kako je u isto vrijeme bio i gradonačelnik i zastupnik u parlamentu, odlučio je primati saborsku plaću, a gradonačelničku funkciju obavljati volonterski.

Pa ako se malo bolje razmisli požeški je gradonačelnik svojom ostavkom u Saboru ostao bez ikakvih primanja. No taj je problem riješen s 1 .travnja. Pitate se kako? Predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, Drago Gašpar Puljašića je zaposlio  u Domu zdravlja u Požegi gdje bi trebao početi raditi na radnom mjestu rukovoditelja Sanitetskog prijevoza, piše Telegram.

Gašpar je na pitanje zašto je zaposlio Puljašića na to mjesto, dao zanimljiv odgovor: “Zašto? Pa čovjek nema prihoda. Od čega će živjeti?!”.

Naime Gašpar je također potvrdio i činjenicu kako Puljašić nije zaposlen temeljem javnog natječaja, “s obzirom na to da je još 2013., kada je bio ravnatelj te institucije, potpisao aneks koji mu omogućuje da se u nju vrati na odgovarajuće radno mjesto.” U tome nema baš ničega spornog kaže Gašpar.



“On je izabrao da plaću prima u Saboru, a da gradonačelnički mandat obavlja volonterski. Stoga je normalno da je sada zatražio da se vrati na stari posao. Međutim, kako ustanova trenutačno ima ravnatelja postavljen je na poziciju rukovoditelja Sanitetskog prijevoza jer je to u rangu njegove diplome ekonomista”, izjavio je za Telegram šef Upravnog vijeća Gašpar, uz ogradu da se Puljašić prvi javio njima i to pisanim putem.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI